zaterdag, december 7, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Cross-linx festival in Amsterdam!
Cross-linx festival in Amsterdam!

Cross-linx festival in Amsterdam!

  • Nederland
  • Ook dit jaar reist het Cross-linx festival weer rond. En op vrijdag 5 maart zijn ze in Amsterdam te vinden! Fan van indie en klassieke muziek? Dan is dit absoluut een must-see voor u! Van 19.00 tot 01.00 uur is het Cross-linx festival in het Muziekgebouw aan ’t IJ te bewonderen.
  • Muziek_325x200
  • NAUPAR
  • www.boothuren.amsterdam
  • webteam@naupar.com

De route
Het rondreizende indie-classic Cross-linx festival vertrekt ieder jaar vanuit Eindhoven naar Rotterdam, Amsterdam en Groningen. Ze begonnen in 2001 als samenwerkingsproject tussen Muziekcentrum Enschede, Muziekcentrum Vredenburg en Tivoli in Utrecht. Sinds een aantal jaar staan de locaties waar opgetreden wordt vast: Muziekgebouw Eindhoven, De Doelen in Rotterdam, De Oosterpoort in Groningen en – daar komt ‘ie – Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Vroeger en nu
De eerste paar jaren draaide het Cross-linx festival veelal om vaste thema’s. Denk aan jazz (2002) en rock (2005). Vanaf 2006 besloot de organisatie de nadruk vooral te leggen op de nieuwste progressieve popmuziekacts en de avant-garde, pop-gerelateerde klassieke muziek. Iedere editie is er één bekende popact met daar omheen verschillende indie acts. Zo kunt u op 5 maart onder andere de razend populaire Deense groep ‘Efterklang’ en het Amerikaanse ‘My Brightest Diamond’ verwachten. Ook singer-songwriter DM Stith is van de partij.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top