zondag, oktober 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / CV onderhoud
CV onderhoud

CV onderhoud

  • Nederland
  • Achterstallig CV-onderhoud of een niet-deugdelijke installatie van de ketel kan gevaarlijke situaties opleveren. De CV-monteur van Rolink Installatiebedrijf is u 24 uur per dag van dienst
  • Rolink Installatiebedrijf
  • annapaskes@gmail.com

CV onderhoud

Onderhoud aan uw CV-ketel kan van levensbelang zijn. Als een CV-ketel namelijk achterstallig onderhoud heeft kan er onvolledige verbranding van gas optreden, waardoor u een koolmonoxidevergiftiging kunt oplopen. Ook bij nieuwe ketels is een jaarlijkse controle belangrijk.

Koolmonoxidevergiftiging

Wat is een koolmonoxidevergiftiging? Om deze vraag te kunnen beantwoorden beginnen we met het gas wat dit veroorzaakt. Koolmonoxide is een geur- en smaakloos gas dat vrijkomt als aardgas, hout of andere natuurlijke stoffen niet volledig verbranden. Het is een zeer giftig gas dat 250 maal zo snel in het bloed wordt opgenomen als zuurstof, waardoor een zuurstofgebrek ontstaat. Het kan ernstige consequenties hebben, namelijk hartritmestoornissen, bewusteloosheid en uiteindelijk kan het fataal zijn. Bij plotselinge slaperigheid, duizeligheid of moeite met ademhalen, kunt u het beste de ramen wijd openzetten voor een goede ventilatie. Vervolgens is het zaak de oorzaak van het plotselinge vrijkomen van koolmonoxide te achterhalen.

Oorzaken

De oorzaak van een koolmonoxidevergiftiging ligt vaak in verwarmingstoestellen als open geisers, maar ook CV-ketels. Wanneer het probleem in de CV-ketel ligt, komt dit vooral omdat de ketel slecht onderhouden is of verkeerd geïnstalleerd. Bij een jaarlijkse onderhoudsbeurt door een erkende installateur kan dit aan het licht komen. Zo kunnen onderdelen die verroest of versleten zijn vervangen worden.  Als de installatie van uw CV-ketel niet door een erkende installateur is verricht, kan het zo zijn dat de leidingen en de koppelingen daarop niet goed op elkaar  zijn aangesloten, waardoor er koolmonoxide kan vrijkomen. Bovendien is het van het grootste belang dat het rookgaskanaal juist geplaatst is, zodat hier geen CO kan vrijkomen. Deze afvoer moet dicht zijn en direct naar buiten gaat, zodat de rookgassen niet in het huis blijven hangen.

Problemen voorkomen

Installatie en onderhoud aan uw CV-installatie door een erkend installateur kan deze problemen voorkomen. Een ketel die nog geen 5 jaar oud is, heeft aan een jaarlijkse controlebeurt genoeg. Daarbij is het verstandig deze te laten reinigen en opnieuw af te stellen zodat uw verbruik lager kan worden. Voor een CV-ketel die oud is, is het aan te raden een servicecontract af te sluiten, zodat u bij een storing optimaal en voordelig geholpen kunt worden. Uw erkende installateur van Rolink Installatiebedrijf staat klaar voor uw periodieke CV-onderhoud en mogelijke storingen.

Over AnnaP

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top