dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Cyberaanvallen: hoe kunnen we de media en belangrijke infrastructuur beschermen?
Cyberaanvallen: hoe kunnen we de media en belangrijke infrastructuur beschermen?

Cyberaanvallen: hoe kunnen we de media en belangrijke infrastructuur beschermen?

  • Europa
  • Een aantal grote westerse nieuwsorganisaties kreeg de afgelopen jaren te maken met politiek gemotiveerde cyberaanvallen, vooral als vergelding voor hun kritische verslaggeving van gebeurtenissen, landen of bewegingen zoals het Syrische regime of IS. Op woensdag besprak het EP of de EU bereid is om dergelijke aanvallen tegen te gaan. Bekijk onze tijdlijn voor meer informatie.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjuacbtuo6yw/nieuws/cyberaanvallen_hoe_kunnen_we_de_media_en?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&start_tab0=10&tab=0

Volgens de bestaande EU-regels hebben alleen telecombedrijven de verplichting om belangrijke veiligheidsincidenten te melden en de veiligheid van hun netwerken en diensten te waarborgen.

In 2013 keurde de Europese Commissie de eerste EU-strategie op het gebied van cyberveiligheid goed en stelde een nieuwe richtlijn voor die een minimaal niveau van veiligheid aan eigenaars van andere kritieke infrastructuur zoals energie, het bankwezen, gezondheidszorg, transport moet opleggen en zorgen voor intensivering van samenwerking voor bescherming.

“Wij proberen ervoor te zorgen dat wanneer burgers omgaan met kritieke infrastructuur, zij worden beschermd tegen aanvallen van hackers,” zegt Andreas Schwab, een Duits lid van de Europese Volkspartij. Schwab is de rapporteur, die de onderhandelingen voert namens het EP met de Raad en de Commissie over de nieuwe richtlijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top