woensdag, mei 18, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / Dag van de Bouw: Negen Heijmans-projecten geopend
Dag van de Bouw: Negen Heijmans-projecten geopend

Dag van de Bouw: Negen Heijmans-projecten geopend

  • Nederland
  • Op zaterdag 4 juni openen negen projecten van Heijmans hun deuren tijdens de elfde editie van de Dag van de Bouw. Iedere locatie is gratis te bezoeken en biedt de kans om op een bijzondere manier kennis te maken met de bouw. Heijmans laat graag zien met welke uitdagingen de bouw te maken heeft. Tijdens de Dag van de Bouw kun je een kijkje komen nemen op de volgende projecten:
  • Heijmans
  • info@heijmans.nl

1: Het Plein van Leiden

Leiden Noord ondergaat de komende jaren een flinke metamorfose. Aan Het Plein komt een uitgebreide mix van moderne woningen en appartementen. Heijmans realiseert voor dit project deelgebied 5: 125 woningen, waarvan 24 eengezinswoningen en 101 appartementen in diverse typologieën en groottes. Tevens worden er een ondergrondse parkeergarage, stallingsdek, supermarkt en commerciële ruimten gerealiseerd.

Locatie: Surinamestraat 7, Leiden

2: Energieneutrale woningen Sonniuspark – Son en Breugel

In de wijk Sonniuspark in Son en Breugel worden 39 energieneutrale woningen gebouwd. Heijmans realiseert 25 eengezinswoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 2 vrijstaande woningen in het woningbouwcluster Rooijseweg Noord in het Sonniuspark. Deze nieuwe groene woonwijk verrijst aan de noordzijde van Son en Breugel. Heijmans bouwt de 25 eengezinswoningen volgens het Heijmans Huismerk.

Locatie: Libellenlaan/Zebrakever, Son en Breugel

3: Appartementencomplex Annahof – Sint-Annaland

Door de vergrijzing neemt de zorgbehoefte toe, net als de wens om gelijkvloers te wonen en in Sint-Annaland te blijven. In het oude kerkdorp, bouwt Heijmans voor Stadlander, 53 levensloopbestendige huur-en koopwoningen, onderverdeeld in appartementen en eengezinswoningen. Alle woonfuncties binnen een woning zijn gelijkvloers, zonder drempels of andere belemmeringen. Het zogeheten nultredenprincipe.

Locatie: Havenplein, Sint Annaland

4: OBSP Leiden

Om de doorstroming van het verkeer op de Plesmanlaan en de bereikbaarheid van het Bio Science Park (OBSP) in Leiden te verbeteren, wordt een ongelijkvloerse kruising aangelegd op het kruispunt Plesmanlaan – Haagse Schouwweg. Ook worden aansluitende wegen en nabijgelegen kruispunten van en naar de A44 aangepast. Tijdens de Dag van de Bouw wordt de bouwkuip Plesmanlaan opengesteld. Hier krijg je de mogelijkheid om door de ongelijkvloerse kruising te lopen. Ook aan kinderen is gedacht, zo is er een heistelling te bewonderen en is er een zandbak aanwezig.

Locatie: Verbeekstraat 19, Leiden

5: Eemskwartier – Groningen

Heijmans heeft de zone rond het Eemskanaal in Groningen getransformeerd tot een gebied dat weer volop in de belangstelling staat. Het is een verlengstuk van de binnenstad geworden met 177 woningen, bestaande uit appartementen, eengezinswoningen en een vernieuwd verblijfsgebied. Aan de Sontweg komen de appartementen van Dok 1, 2 en 3. Fase 1 is onlangs opgeleverd en bewoond, fase 2 is in aanbouw en fase 3 is in verkoop. Eind 2017 zijn de bouwwerkzaamheden afgerond.

Locatie: Sontweg, Groningen

6: Groote Waard – Dordrecht

De bouw van dit eerste project in plan Valkhorst is gestart in oktober 2015. Er worden 21 appartementen, een grote supermarkt en een praktijklokaal van het Wartburg College gevestigd. In de plint van het gebouw komt onder meer een horecavoorziening.

Locatie: Prof. Waterinklaan, Dordrecht

7: MFC Atlas – Leusden

In 2014 is Heijmans gestart met de bouw van 38 sociale huurappartementen in Leusden. Onderwijs, opvang, wonen en ontspanning zijn de vier elementen waar het in MFC Atlas om draait. De drie basisscholen uit de Biezenkamp: de Rossenberg, de Brink en de Kleine beer, zullen samen een brede school vormen en naar MFC Atlas verhuizen. Naast de brede school komen er in het MFC sportvoorzieningen, een kinderopvang, een recreatieruimte en 38 sociale huurappartementen.

Locatie: De Biezenkamp, Leusden

8: Wiener & Co – Amsterdam

Wiener & Co is een binnenstedelijke gebiedsontwikkeling op het eiland Oostenburg in het hart van Amsterdam. Hier komen 76 woningen in verschillende soorten en maten aan een beschutte binnentuin. Een plek voor pioniers die er niet vies van zijn om luxe en vrijheid te combineren met diversiteit. En dan ook nog eens grond zonder erfpacht én aan het water. Wij noemen het al ‘het best bewaarde geheim van Amsterdam’.

Locatie: Oostenburgervoorstraat 1-3, Amsterdam

9: IXAS A9 – Amsterdam

In opdracht van Rijkswaterstaat werkt IXAS, een samenwerkingsverband tussen Heijmans, Ballast Nedam, Fluor en 3i, aan de uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen: de Gaasperdammerweg. De werkzaamheden maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Tijdens de Dag van de Bouw ben je van harte welkom op de bouwplaats Kromwijkdreef. Tijdens een wandeltocht over het bouwterrein kom je van alles te weten over de bouw van de tunnel. Voor jong en oud is er veel te zien, te doen en te beleven. Wie wil kan op de foto met diverse machines zoals een betonpomp, vrachtwagen of shovel. Voor de kinderen is er een quiz waar leuke prijzen mee te winnen zijn. De wandelroute heeft diverse trappen, hierdoor is het terrein niet toegankelijk voor minder validen met rolstoel of rollators en kinderwagens.

Locatie: Langbroekdreef 45, Amsterdam
Tip: stevige schoenen zijn aan te raden

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top