woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Daling asielinstroom zet door in maart
Daling asielinstroom zet door in maart

Daling asielinstroom zet door in maart

  • Nederland
  • De totale asielinstroom in maart 2016 (1.798) is gedaald ten opzichte van februari 2016 (2.591). Ten opzichte van maart vorig jaar (1.547) is de totale instroom 16% hoger.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/Daling-asielinstroom-zet-door-in-maart.aspx

Samenstelling eerste asielaanvragen verandert
In maart 2016 registreerde de IND 1.233 eerste asielaanvragen. Dit aantal was bijna een derde lager dan in februari 2016 (1.771), maar anderhalf keer het aantal aanvragen van maart 2015 (805). Sinds begin 2016 is de samenstelling van de asielinstroom veranderd. Het aandeel Syriërs daalt, terwijl het aandeel uit de veilige Westelijke Balkanlanden stijgt.

Herhaalde asielaanvragen nagenoeg ongewijzigd
Het aantal herhaalde asielaanvragen bedraagt 123 en is hiermee licht gedaald ten opzichte van februari 2016, toen zijn er 135 aanvragen geregistreerd. De belangrijkste nationaliteiten bij herhaalde asielaanvragen zijn de Afghaanse, Iraakse en Somalische.

Nareis
Gezinsleden van statushouders asiel kunnen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een vergunning. In maart 2016 bedroeg het aantal gezinsleden dat naar Nederland is gekomen 442. Bijna de helft van hen (212) heeft de Syrische nationaliteit. In februari bedroeg het aantal nareizigers 685.

Instroom asielaanvragen in de EU, Noorwegen en Zwitserland
In januari 2016 bleek Duitsland voor asielzoekers nog steeds het belangrijkste bestemmingsland binnen Europa te zijn. Dit land ontving in de eerste maand van 2016 ruim 50.000 asielaanvragen. De belangrijkste herkomstlanden van asielzoekers in de EU in de afgelopen 12 maanden zijn Syrië, Afghanistan en Irak.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top