maandag, juli 13, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Dameshart klopt sneller voor Guus dan voor Oranje
Dameshart klopt sneller voor Guus dan voor Oranje

Dameshart klopt sneller voor Guus dan voor Oranje

  • Nederland
  • Voor wie klopt een dameshart sneller: voor Oranje of voor Guus Meeuwis? Die vraag werd gisteren beantwoord in het bomvolle Philips Stadion in Eindhoven.
  • guus_foto
  • Shopvoorgezondheid.nl
  • http://shopvoorgezondheid.nl
  • info@diversions.nl
  • Voor wie klopt een dameshart sneller: voor Oranje of voor Guus Meeuwis? Die vraag werd gisteren beantwoord in het bomvolle Philips Stadion in Eindhoven.

Een groep dames werd voorzien van een hartslagmeter tijdens de wedstrijd Australië – Nederland en tijdens het daarop volgende concert van Guus Meeuwis. Grote vraag: op welk moment liep de hartslag het hoogste op?

Het hartslag-onderzoek werd gehouden door Shopvoorgezondheid.nl. Met behulp van hartslagmeters  werd voortdurend de hartslag van een vijftal dames in de gaten gehouden. De dames hadden een zitplek vlakbij het veld, met voldoende ruimte om te juichen en dansen.

Piekmoment Oranje: doelpunt Robben  

Tijdens de voetbalwedstrijd was bij alle dames een verhoogde hartslag te meten. Piekmoment was het doelpunt van Robben, maar ook bij de andere Oranje-doelpunten werden uitschieters geregistreerd. Goals van Australië zorgden niet voor opwinding: de hartslag liep zelfs iets terug. Opvallend: de dame met de minste liefde voor voetbal vertoonde haar hoogste hartslag tijdens het Wilhelmus.

Piekmoment Guus

De basishartslag van de dames tijdens het optreden van Guus Meeuwis lag gemiddeld 10 slagen per minuut hoger dan bij Oranje. Er kwamen daarnaast meer en hogere uitschieters voor. Hoogste piek was te zien toen Guus op de loopbrug voor de dames verscheen. Uiteindelijk versloeg Guus op dit piekmoment het Nederlands elftal met 20 slagen per minuut.

guus_foto

De gemeten hartslagwaardes lagen gelijk aan die van een intensieve sporttraining. Bekijk de gebruikte hartslagmeters plus een nadere toelichting van de test op Shopvoorgezondheid.nl/hartslagtest.

Over nieuwsbron

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top