donderdag, januari 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / David Cronenberg aanwezig in EYE
David Cronenberg aanwezig in EYE

David Cronenberg aanwezig in EYE

  • Nederland
  • Regisseur David Cronenberg is van 10 t/m 15 juni aanwezig in EYE, in aanloop naar de opening van de tentoonstelling ‘David Cronenberg – The Exhibition’. Hij is op vrijdag 13 juni te gast in het EYE filmcafé en de voorpremière van Videodrome (1982) bijwonen, die vanaf 26 juni opnieuw digitaal wordt uitgebracht door EYE. Vanaf 28 augustus is Cronenbergs nieuwste film Maps to the Stars te zien in EYE. De film draait in Competitie op het Filmfestival van Cannes dat morgen van start gaat.
  • EYE
  • eyefilm.nl
  • pers@eyefilm.nl
  • image004

David Cronenberg – The Exhibition

EYE presenteert van 22 juni t/m 14 september een grote tentoonstelling over David Cronenberg, die een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkent de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages. Hoogtepunten uit deze tentoonstelling zijn de prachtige special-effectsattributen uit Cronenbergs films, naast bizarre rekwisieten, setfoto’s en originele kostuums. David Cronenberg – The Exhibition werd georganiseerd door TIFF (curators: Piers Handling en Noah Cowan), in samenwerking met EYE en is nu voor het eerst in Europa te zien.

EYE Filmcafé (i.h.k.v. David Cronenberg)

EYE Filmcafé is een gratis toegankelijke live talkshow over film van EYE en VPRO Cinema vanuit de EYE Arena. De presentator spreekt met David Cronenberg en overige gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama. In deze editie staat David Cronenberg – The Exhibition centraal.

Over Content Editor U

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top