zaterdag, juni 6, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / De 4 hotspots van Málaga
De 4 hotspots van Málaga

De 4 hotspots van Málaga

  • Europa
  • Artikel over de Spaande stad Malaga.
  • Vakantie Malaga
  • https://www.vakantiemalaga.nl/
  • peterhofman87@gmail.com

Málaga ligt aan de Costa del Sol en is de op een na grootste stad van Andalusië. Deze heerlijke stad heeft tapasbarretjes op elke hoek, leuke terrasjes en interessante museums. We zetten de vijf leukste hotspots voor je op een rij. Zo weet je precies waar je moet zijn.

Het bourgondische eten van Málaga
Voor heerlijke tapas ben je in Málaga op de goede plek. Geniet van kleine porties en ontdek nieuwe gerechten. Ook aan alcoholische drankjes niet te kort. Bestel een lekkere vino, pino colada of tinto de verano. En vergeet natuurlijk de wereldberoemde Spaanse sangria niet. Er is genoeg keus! Kleine tip: Taberna Del Siglo verdient zeker een bezoekje.

Fietsen in Málaga
Fietsen door een stad is de perfecte manier om het te leren kennen. Hoe leuk om wegwijs gemaakt te worden door een gids? Zo kom je dingen te weten die je anders nooit had gehoord en kom je op plekken waar toeristen normaal nooit komen. Het is handig om dit aan het begin van je vakantie te doen zodat je daarna makkelijker de weg vindt. Nog een aanrader als je een echte fietsfanaat bent: fietstocht maken van Málaga naar Rincón de la Victoria. Hier komen niet veel toeristen en zie je het echte Spanje.

Shoppen in Málaga
In het centrum van Málaga zit een lange hoofdstraat waar je alle grote winkelketens vindt. De straat ziet er erg chique uit met sierlijke lantaarns aan beide kanten van de straat. Als je de zijstraatjes in duikt kom je de wat minder bekende merken tegen. Voor ieder wat wils dus.

Alcazaba
Alcazaba is een Moorse vesting en stamt uit de negende eeuw. De Arabische invloeden is duidelijk terug te zien in dit fort. Op de muren zie je veel Arabische tekens, figuren en de bogen zijn rijkelijk versierd. Ook zijn er een paar Romeinse zuilen te bekennen. Dit hebben de Moren destijds zelf verwerkt in het Alcazaba. In het hoofdpaleis zit een archeologisch museum en daarnaast is er ook een ruïne te vinden van een Romeins theater.

Kortom: een vakantie in Malaga is een must!

 

Over Rob van der Eng

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top