woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De Bijenkorf: Eerste 360 virtual reality tekening vanuit Room On The Roof
De Bijenkorf: Eerste 360 virtual reality tekening vanuit Room On The Roof

De Bijenkorf: Eerste 360 virtual reality tekening vanuit Room On The Roof

  • Nederland
  • Jan Rothuizen maakt eerste 360 virtual reality tekening vanuit Room On The Roof Kunstenaar Jan Rothuizen heeft zijn eerste 360 virtual reality ‘Drawing Room’ tekening gemaakt vanuit Room On The Roof. Niet iedereen kan een bezoek brengen aan de kleine torenkamer bovenop de Bijenkorf in Amsterdam. Jan Rothuizen maakte daarom tijdens zijn verblijf een 360 tekening van het schitterende uitzicht over het centrum van Amsterdam. Dit getekende uitzicht deelt hij vanaf 1 oktober met alle bezoekers van de Bijenkorf via een 360 virtual reality experience met een Oculus Rift bril. Door deze toepassing lijk je als kijker zelf in de Room On The Roof te staan en kun je het uitzicht rustig op je laten inwerken.
  • 2015-10-Room-on-the-roof-780-370
  • Bijenkorf
  • http://www.debijenkorf.nl
  • PR@debijenkorf.nl
  • http://www.debijenkorf.nl/eerste-360-virtual-reality-tekening

Het is ook mogelijk het uitzicht te bekijken met een Google Cardboard of de browser op tablet of computer. Als kijker word je onderdeel van Jan Rothuizen getekende werkelijkheid waarin echt en onecht naadloos in elkaar overlopen.

Oculus Rift

De toren kan virtueel bezocht worden in het café van de Kitchen op de vijfde etage van de Bijenkorf Amsterdam. Hier liggen Oculus Rift brillen gereed voor bezoekers op 1,2,3 oktober, 10 en 11 oktober en als laatste op 17 en 18 oktober.

Biografie

Jan Rothuizen realiseerde zich op jonge leeftijd dat hij al struinende door straten en steden op zoek naar nieuwe plekken een betere kunstenaar werd dan in de beperkte ruimte van een studio. Hij beschrijft zijn manier van werken als een vorm van echolocation: zijn aanwezigheid heeft impact op de omgeving, maar de omgeving verandert hem ook. In 2009 verscheen de bestseller ‘De Zachte Atlas van Amsterdam’, een collectie met de hand getekende kaarten van de stad waarin hij opgroeide. Rothuizen’s werk is onder andere te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, het Rijksmuseum en het Boijmans van Beuningen. Tevens hebben zijn getekende reportages een vaste plek in de Volkskrant.

Room On The Roof is een artist-in-residence project in samenwerking met het Rijksmuseum. In de kleine torenkamer op het Amsterdamse pand van de Bijenkorf werkten eerder onder meer Maarten Baas, Irma Boom en Arjen Lubach.

Alle projecten zijn te bekijken via www.roomontheroof.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top