donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars: Room On The Roof
De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars: Room On The Roof

De Bijenkorf start werkplek voor kunstenaars: Room On The Roof

  • Nederland
  • De Bijenkorf lanceert op 27 januari 2015 een ‘artist in residence’ project onder de naam Room On The Roof. Het warenhuis nodigt kunstenaars, schrijvers, musici, architecten en ontwerpers uit om onderdeel uit te maken van het programma. Maarten Baas is de eerste kunstenaar die de werkplek in gebruik neemt. Tijdens de lancering zal het programma voor 2015 worden gepresenteerd en is de introductiefilm, gemaakt door Christian Borstlap, voor het eerst te zien.
  • unnamed
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/de-bijenkorf-start-werkplek-voor-kunstenaars-room-on-the-roof

Room On The Roof is gesitueerd in de toren op het monumentale pand aan de Dam: een bijzondere plek in het historische hart van de stad die is omgetoverd tot een culturele broedplaats. In samenwerking met het Rijksmuseum nodigt de Bijenkorf nationale en internationale kunstenaars uit om vanuit hier aan hun projecten te werken. Dat kan gaan om performances, poëzie, lichtprojecten, dans, muziek, film en fotografie.

Room On The Roof is voor de kunstenaar van alles voorzien: een verrekijker voor het weidse uitzicht over de stad, een bed om te dromen, een bijzonder menu om te eten en de locatie op de Dam als inspiratiebron.

De werken die ontstaan vanuit Room On The Roof worden, afhankelijk van hun karakter, op verschillende wijzen gedeeld met het publiek. Denk aan een expositie in de etalages, een online live performance of een installatie die te zien is in of rond de Bijenkorf. Het programma zal ook inspelen op grote evenementen in de stad Amsterdam en zal een verbintenis aangaan met culturele opleidingen in Nederland.

Rijksmuseum

Voor de eerste 2 jaar van het project is het Rijkmuseum de culturele partner van Room On The Roof. Zakelijk Directeur Erik van Ginkel: “Zowel het Rijksmuseum als de Bijenkorf hebben een rijke historie als bron van inspiratie en creativiteit. Daarom ondersteunen wij het Room On The Roof waar kunstenaars, vormgevers en schrijvers de vrijheid krijgen om zich in alle rust aan kunst te wijden.”

Naast Van Ginkel heeft de Bijenkorf ook Julius Vermeulen, Art & Design Adviseur bij TNT, en Jane Withers, Design Consultant en Curator, aangetrokken als externe adviseurs.

De Bijenkorf en Kunst & Cultuur

Al sinds de oprichting in 1870 heeft de Bijenkorf een duidelijke visie op retail en een sterke verbinding met kunst. In de loop van de 20e eeuw is er een bijzondere band opgebouwd met architecten, schrijvers, vormgevers en kunstenaars. Dit creatieve uitgangspunt, waar kunst en commercie elkaar ontmoeten, maakt ook nu een essentieel onderdeel uit van de strategie van de Bijenkorf.

Caroline Krouwels, Head of Creative bij de Bijenkorf: “De Bijenkorf integreert retail, kunst, cultuur en design om klanten te verrassen en inspireren. De toren is een prominent architectonisch onderdeel van het gebouw aan de Dam en met Room On The Roof wordt het ook het symbool van de creatieve vernieuwing van de Bijenkorf.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top