maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De diamant als kroon op uw juweel van een trouwring, maar welke diamant is de juiste keus voor uw ring?
De diamant als kroon op uw juweel van een trouwring, maar welke diamant is de juiste keus voor uw ring?

De diamant als kroon op uw juweel van een trouwring, maar welke diamant is de juiste keus voor uw ring?

  • Nederland
  • U gaat trouwen met de liefde van uw leven, een droom die uitkomt. De gedachten aan een prachtige trouwring om uw vinger met een stralende diamant erin zou dit plaatje nog mooier maken.
  • Cober Goudsmeden
  • http://www.cober.nl
  • erotmensen@yahoo.com

trouwringen_furrer_jacot_moderne_witgouden_roodgoud_of_platina

U gaat trouwen met de liefde van uw leven, een droom die uitkomt. De gedachten aan een prachtige trouwring om uw vinger met een stralende diamant erin zou dit plaatje nog mooier maken. Maar wat is nou eigenlijk een diamant en hoe weet je welke bij u past?

Er zijn veel verschillende vormen waarin de diamant voorkomt.

De meest gebruikte slijpvorm van een diamant is de briljant. Antwerpenaar Marcel Tolkowsky bedacht deze variant in 1919 na veel wiskundige berekeningen van totale interne reflectie en de lichtbreking. Andere veel voorkomende slijpvormen van de diamant zijn hartvormig, radiant, prinses, ovaal, emerald, marquise en peervormig. De vorm die een diamant bepaald voor een groot deel hoe de diamant eruit ziet en hoe hij straalt.

Maar naast de vorm van de diamant is het de kleur van diamant die uw ring kan maken of breken. De kleur van de diamant wordt bepaald aan van de zogenaamde ijkstenen van de diamant. De bepaling van de waarde van de kleur wordt gedaan door verschillende vooraanstaande diamantairs. Zij bepalen de waarde van welke kleuren de hoogste gradatie hebben aan de hand van een verzameling stenen met verschillende kleuren. De meting van deze diamantairs wordt als standaard beschouwd. De beoordeling gebeurt meestal visueel, met het blote oog. Maar tegenwoordig is het ook mogelijk om dit via de elektronische weg te doen, namelijk met de fotospectrometer.

Hoe kunt u zelf zien of een diamant waarde heeft?

Een zuivere diamant is volledig kleurloos. Er wordt dan ook meestal gezegd: hoe minder kleur, hoe zuiverder de diamant, hoe waardevoller de diamant. Wanneer een diamant een gele verkleuring toont daalt de waarde van de diamant aanzienlijk. Maar natuurlijk blijft een gele diamant een waardevolle steen! Een paar jaar geleden werd er namelijk nog een gele diamant geveild voor 8 miljoen euro!

Gele diamanten komen in verhouding relatief vaak voor. Maar dit geldt niet voor kleuren zoals roze en blauw. Wanneer een diamant dus een van deze twee kleuren heeft zal de waarde van steen een stuk hoger zijn dan van een kleurloze of gele diamant. Het recordbedrag voor een roze diamant was een paar jaar geleden 34 miljoen euro!

Zoals u ziet bepalen kleur en vorm de esthetische waarde en de prijs van de diamant. Het is dus belangrijk dat u zich goed laat informeren over welke steen bij u past en binnen uw budget valt wanneer u een trouwring aan gaat schaffen!

Over erotmensen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top