dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De EIB en de BRD blijven MKB en mid-cap bedrijven te ondersteunen in Roemenië
De EIB en de BRD blijven MKB en mid-cap bedrijven te ondersteunen in Roemenië

De EIB en de BRD blijven MKB en mid-cap bedrijven te ondersteunen in Roemenië

  • Luxemburg
  • De Europese Investeringsbank (EIB) en de BRD Groupe Societe Generale SA hebben een overeenkomst voor 100 miljoen euro aan projecten die zullen bijdragen tot meer werkgelegenheid financiering ondertekend, verbetering van de toegang tot financiering op middellange en lange termijn voor Roemeense bedrijven en het stimuleren van het concurrentievermogen van de Roemeense economie.
  • European Investment Bank
  • http://www.eib.org
  • press@eib.org
  • http://www.eib.org/projects/press/2013/2013-146-romania-the-eib-and-brd-continue-to-support-SMEs-and-mid-cap-companies.htm

De EIB-middelen zullen worden gebruikt om projecten die door KMO’s (met maximaal 250 werknemers), mid-cap bedrijven (met maximaal 3 000 werknemers) en publiekrechtelijke lichamen, evenals andere vormen van private initiatiefnemers in Roemenië te financieren.

De heer Mihai Tanasescu, EIB vice-president verantwoordelijk voor de kredietverlening in Roemenië, verklaarde, “Steun voor de financiering van projecten in het bijzonder uitgevoerd door MKB en mid-cap bedrijven is een kern beleidsdoelstelling van de EIB in Roemenië, zoals de KMO en mid -cap sector is een motor van groei en innovatie. Door zijn samenwerking met BRD, een gevestigde partner van de EIB in Roemenië, is de EIB ervoor te zorgen dat de voordelen van het verstrekken van leningen tegen gunstige voorwaarden worden doorgegeven aan in aanmerking komende initiatiefnemers “.

Deze intermediair lening wordt verstrekt onder de gezamenlijke IFI-actieplan voor groei in Centraal-en Zuidoost-Europa, dat zich richt op het bieden van een betere toegang tot financiering op lange termijn voor het Europese MKB om te helpen bij het verzachten van de gevolgen van de financiële crisis. Deze fondsen zullen de groei te ondersteunen door het bevorderen van economische herstructurering, consolidatie en diversificatie, alsmede verbetering van het concurrentievermogen op lange termijn door de toegenomen beschikbaarheid van kredieten op lange termijn.

“BRD mening dat Roemenië op de goede weg naar economisch herstel en is toegewijd aan het stimuleren van de prestaties van de Roemeense bedrijven door te profiteren van haar professionaliteit en reiken naar de reële economie. Wij zijn ons bewust van het grote belang van het MKB en mid-cap bedrijven om de economische structuur van het land en de toekomstige groei. Daarom bieden wij speciaal op maat gemaakte producten en onze hele expertise om bedrijven die een gezonde zakelijke prestaties door middel van innovatie te bereiken. Kredietverlening is van cruciaal belang voor een land gericht is op significante groei, en wij zijn zeker in staat om bij te dragen tot de vooruitgang van Roemenië ” , zei Philippe Lhotte, BRD voorzitter en CEO.

Deze lening is een voortzetting van de succesvolle samenwerking tussen de EIB en de BRD. Inclusief de huidige lening, heeft de EIB al vier kredietlijnen toegekend aan BRD in totaal circa 230 miljoen euro. Eerdere leningen met succes zijn uitbetaald en toegewezen aan de uiteindelijke begunstigden, vooral het MKB.

Een aanzienlijk deel van de EIB-leningen aan Roemenië bestaat uit leningen aan financiële instellingen voor de financiering van Roemeense bedrijven, voornamelijk KMO’s en midcaps. In de afgelopen vijf jaar heeft de EIB kredietlijnen van meer dan 800 miljoen euro verstrekt aan banken en leasemaatschappijen in Roemenië. Momenteel is de EIB lokale netwerk van tussenpersonen omvat elf actieve financiële instellingen dat kanaal EIB-middelen om de economie van het land te ondersteunen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top