vrijdag, mei 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / De Hart&Vaatgroep stimuleert Beterinhetgroen.nl
De Hart&Vaatgroep stimuleert Beterinhetgroen.nl

De Hart&Vaatgroep stimuleert Beterinhetgroen.nl

  • Nederland
  • De Hart&Vaatgroep heeft vandaag samen met het Ministerie van Economische Zaken en 10 andere partijen uit de zorg-, sport-, natuur- recreatiesector de Green Deal Beterinhetgroen.nl getekend.
  • Stichting hart en vaat
  • http://www.hartenvaatgroep.nl
  • info@hartenvaatgroep.nl
  • http://www.hartenvaatgroep.nl/over-ons/nieuws/de-hartvaatgroep/artikel/bekijk/de-hartvaatgroep-stimuleert-beterinhetgroennl.html

Doel hiervan is gezonde initiatieven in het groen beter toegankelijk te maken, zoals wandelfit-groepen, beweegprogramma’s in het park, running therapie of (wijk)gezondheidstuinen. Vanaf media volgend jaar moeten deze groene initiatieven in de eigen woon- en werkomgeving online te vinden zijn.

Gezonde initiatieven in het groen in één oogopslag

Als patiëntenvereniging voor mensen met een hart- of vaatziekte en hun naasten hebben wij een duidelijke misse: leef je leven met een hart- of vaatziekte. Initiatieven in beterinhetgroen.nl, zoals bijvoorbeeld beweegtuinen en laagdrempelige wandelgroepen, sluiten goed aan bij onze missie. Er is toenemend bewijs dat natuur positieve effecten heeft op de gezondheid, maar veel mensen weten relevant aanbod bij hen in de buurt nog niet te vinden. Beterinhetgroen.nl stimuleert het gebruik van de groene leefomgeving voor een gezonde en vitale bevolking, door initiatieven op het snijvlak van groen en gezondheid beter vindbaar te maken. Door de informatie te bundelen worden de initiatieven online beter vindbaar voor burgers, patiënten, artsen en andere gezondheidsprofessionals.

Green Deal

Een Green Deal biedt bedrijven, burgers en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid om samen met de overheid te werken aan groene groei. Initiatieven uit de samenleving staan daarbij aan de basis. De Rijksoverheid neemt de Green Deal Beterinhetgroen.nl op in de implementatie van de Rijksnatuurvisie en in de communicatie rondom het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’.

Brede coalitie

De brede coalitie van partijen spant zich in om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren Beterinhetgroen.nl te gebruiken: Staatsbosbeheer, LandschappenNL, De Hart&Vaatgroep, Diabetesvereniging Nederland, ANBO, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Progez, Stichting, Beroepsvereniging Groene Zorg, De Friesland Zorgverzekeraar, Landal Greenparks B.V., de Rijksoverheid (Ministerie van Economische Zaken en Ministerie van Infrastructuur en milieu) en MediQuest.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top