zondag, november 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / De Hollandsche Molen: Nieuwe staartbalk De Slokop dankzij leden
De Hollandsche Molen: Nieuwe staartbalk De Slokop dankzij leden

De Hollandsche Molen: Nieuwe staartbalk De Slokop dankzij leden

  • Nederland
  • Plaatsing nieuwe staartbalk voor De Slokop Molen De Slokop te Spaarndam krijgt eindelijk een nieuwe staartbalk. Maandag 16 februari starten de hijswerkzaamheden rond 12:00 uur. Allereerst zal de oude staartbalk worden verwijderd waarna de nieuwe staartbalk op maat wordt gemaakt en geplaatst.
  • Vereniging de Hollandsche Molen
  • http://www.molens.nl
  • dhm@molens.nl
  • http://www.molens.nl/site/actueel/index.php?id=179

Tijdens een bouwkundige inspectie in 2014 bleek dat de staartbalk van De Slokop te Spaarndam, eigendom van De Hollandsche Molen, ernstig door bruinrot was aangetast. Zo ernstig zelfs dat dit belangrijke molenonderdeel volledig moest worden vervangen. De staartbalk vormt de basis van de balkenconstructie aan de kap, waarmee de molenaar de molen op de wind kan zetten. Hierbij krijgt deze balk de grootste krachten te verduren. Met de aangetaste staartbalk kon De Slokop afgelopen periode niet meer draaien, terwijl molens dat juist wél behoren te doen.

Het laten maken en plaatsen van een nieuwe staartbalk kost € 12.000. Dit gehele bedrag is bijeengebracht met een crowdfunding actie onder de leden van De Hollandsche Molen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top