vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / De kracht van een online marketing bureau
De kracht van een online marketing bureau

De kracht van een online marketing bureau

  • Nederland
  • Verschillende ondernemers hebben een online marketing bureau ingeschakeld om hun omzet te verhogen. Maar hoe gaat een online marketing bureau nou eigenlijk te werk?
  • content-is-king-1132257_1280 (1)
  • ID Factory
  • https://www.id-factory.nl
  • davey@wetalkseo.nl

Tegenwoordig is het als bedrijf een strijd om zo ver bovenaan in de Google zoeklijsten te komen. Je kunt wel advertenties gebruiken in Google op bovenaan te komen, maar is dit wel de manier om je omzet te verhogen? Dit werkt maar tijdelijk, gericht op 1 product of dienst, daardoor moet je voor meerdere zoekwoorden kopen om zo hoog mogelijk te komen. Tevens kost het na verloop van tijd meer en meer geld, naarmate er ook meer concurrentie komt op dit soort zoekwoorden, waardoor ook de prijs van het aantal clicks wordt verhoogd. Dit zijn nadelen als je als bedrijf alleen maar richt op Google Adwords.

Wil je de omzet en afzet van je bedrijf verhogen, dan zou een online marketing bureau een goede oplossing kunnen zijn om op alle fronten je website een boost te geven. Er zijn verschillende soorten online marketingbureaus die allerlei soorten diensten verrichten. Het is belangrijk voor ondernemers wat nou het meest effectief werkt voor jouw onderneming.

Zoekmachineoptimalisatie

De meest gebruikte dienst die wordt toegepast is SEO. (Search Engine Optimization) Dit is de manier om zo hoog mogelijk te komen in de Google zoeklijsten. Er wordt gekeken naar de zoekwoorden die het meest worden gebruikt door de internetgebruikers en daarop worden artikelen, links of de websites zo goed mogelijk ingericht, waardoor zij als eerste op je website komen. Dit is arbeidsintensief werk, die je als kleine ondernemer niet in je eentje kan doen. Online marketingbureaus die zich vooral richten op de SEO, zijn hierin gespecialiseerd, waardoor je beter vindbaar wordt.

E-mail

E-mailmarketing is manier die zeker niet vergeten mag worden, het kan nog steeds één van de meest effectieve en efficiënte manieren zijn om in contact te komen met je klanten. Als je de e-mailadressen van de klanten bezit, dan kun je kijken naar hun klikgedrag en precies timen wanneer er het meest geklikt wordt op links, zodat je adequaat kan inspelen op de klant.
Dit kan ook arbeidsintensief zijn, aangezien je de klanten moet leren kennen en zij moeten jou ook leren kennen. Als je dit in de vingers hebt kun je zeker een succes behalen met je e-mailcampagne.

Website optimaliseren

Een site opzetten kan iedereen, maar het is van belang hoe je de site inricht waardoor je (potentiële) klanten je producten of diensten afnemen. Het zijn toch de kleine aanpassingen aan de website waardoor je klanten weet te trekken, brochureaanvragen, downloads, lay-outs, kleurgebruik, snelheid van de website enzovoort.

Social media

Indien het voor jouw diensten of producten relevant is, kun je een social media pagina aanmaken en laten bijhouden. De kracht van social media mag zeker niet onderschat worden. Door veel content op je pagina te plaatsen, actief bezig te zijn en de interactie aan te gaan met je doelgroep kan hiermee je naamsbekendheid verhoogt worden, wat indirect resulteert in meer bezoekersaantallen en een hogere omzet. Door regelmatig te posten, blijven de volgers ook benieuwd naar wat voor acties je ze te bieden hebt of wanneer kan met een ludiek antwoord komen op één van de reacties van je volgers.

Websites bouwen

Als een online marketingbureau ook websites bouwt is het uiteindelijk ook key om deze zo nu en dan bij te werken. Maar het moet voor jou als ondernemer ook makkelijk te zijn om ermee te kunnen werken. Dit is niet altijd eenvoudig, maar met de geschikte begeleiding weet je de ins en outs van je website op je duimpje kennen.

 

Het is al jaren geleden aangetoond dat actief optimaliseren van je website en het bijhouden van je internetbezigheden op Google echt werkt om meer bezoekers naar je website te trekken. Niet iedere ondernemer bezit de kennis om deze in de praktijk uit te voeren, daarom kan het handig zijn om een online marketing bureau in te schakelen. Dit betekent niet dat je meteen moet kiezen voor the full package, maar kan een steuntje in de rug van zo’n bureau je verder op weg helpen om een stijging in je omzet te bewerkstelligen.

Over sannevermeulen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top