dinsdag, april 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / De moraliteit van het kapitalisme
De moraliteit van het kapitalisme

De moraliteit van het kapitalisme

  • Nederland
  • Lezing: De Moraliteit van het Kapitalisme Wat is kapitalisme en waarom is de vrije markt het meest ethische systeem dat de mens ooit heeft voortgebracht?
  • yaron-brook
  • Stichting Objectivisme Nederland i.o.
  • www.pomonieuws.nl
  • pomocentral@mail.com
  • Over de Ayn Rand Institute Het Ayn Rand Institute in Irvine, California beoogt de bevordering van het bewustzijn, begrip en acceptatie van de filosofie van Ayn Rand — het objectivisme — door een cultuur te scheppen die zich laat leiden door rede, rationeel zelfbelang, individualisme en laissez-faire kapitalisme­­; een cultuur waarin individuen vrij zijn om geluk en zelfontplooiing na te streven. Strategie, prioriteiten en programma's van het ARI worden bepaald door Ayn Rands bijzondere kijk op wat een gegeven cultuur bepaalt: niet de laatste poll of verkiezingsuitslag, maar de filosofische ideeën die de keuzen en daden van mensen uiteindelijk bepalen. Bron: http://ari.aynrand.org/about-ari/mission-and-purpose Over Sichting Objectivisme Nederland i.o. De denktank, Stichting Objectivisme Nederland is momenteel in oprichting. Informatie is verkrijgbaar bij Cassandra Troy (email: pomocentral at mail.com, website Pomonieuws.nl) of bij Yernaz Ramautarsing (email: yernaz at hotmail.com, M. 06 149 842 31). PERSBERICHT Amsterdam, 28 april 2014 Op zondag 11 mei as. zal Yaron Brook, directeur van het Ayn Rand Institute uit California, een lezing geven in het cultureel studentencentrum van de Universiteit van Amsterdam, met de titel "De Moraliteit van het Kapitalisme".
  • De moraal van het kapitalisme artikel

Op zondag 11 mei as. zal Yaron Brook, directeur van het Ayn Rand Institute, een lezing geven in het CREA, het cultureel studentencentrum van de Universiteit van Amsterdam, met de titel “De Moraliteit van het Kapitalisme”. Deze ethische theorie is uitgewerkt door de schrijfster-filosofe Ayn Rand. Zijzelf omschreef het als een filosofie om te leven op aarde. Yaron Brook, een internationaal gevraagd spreker bij universiteiten, bedrijven en politieke organisaties, spreekt naar aanleiding van zijn bestseller in Amerika, Free Market Revolution: How Ayn Rand’s ideas can end big government.

Wat is kapitalisme?

Afgeleide van de vrij geboren mens is vrije kennisgaring. Het resultaat daarvan is de wetenschap. Industrie is feitelijk toegepaste wetenschap en technologie. Die industrie wordt gedragen door ondernemers, mensen die persoonlijk risico willen nemen om de producten van de wetenschap geschikt te maken voor de massamarkt. Met hun investeringen scheppen ze welvaart en banen, waarvoor ze niet altijd de waardering krijgen die ze verdienen.

Waarom is kapitalisme het meest ethische systeem?

Ondernemers hebben gezorgd voor het meest ethische systeem dat de mens ooit heeft voortgebracht. Het systeem draait om vrijwillige, wederkerige uitwisseling van waarden tussen gelijkwaardige individuen. Door het creëren van welvaart is de ondernemer de grote bevrijder uit armoede, hongersnood en ziekte.

De ondernemer heeft de mensheid verlost uit de vruchteloze hopeloosheid en angst waarin hij gedurende het pre-kapitalistische tijdperk verkeerde en waarin de meesten in niet-kapitalistische landen nog steeds leven.

Datum: zondag 11 mei 2014

Aanvang: 16:00 uur

Locatie: CREA muziekzaal

Adres: Valckenierstraat 65, Amsterdam - Routebeschrijving

Toegang: studenten gratis, overigen € 5

Er is nog een klein aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor de lezing kan op de Facebook event pagina.

******

Over pomocentral@mail.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top