vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / De Nationale Opera wint award ‘Opera Company of the year’
De Nationale Opera wint award ‘Opera Company of the year’

De Nationale Opera wint award ‘Opera Company of the year’

  • Nederland
  • De Nationale Opera ontvangt prestigieuze International Opera Award en mag zich een jaar lang het beste operagezelschap ter wereld noemen.
  • http://www.nieuwsbank.nl/
  • info@nieuwsbank.nl

Tijdens de feestelijke International Opera Award Ceremony in het Londense Savoy Theatre werd De Nationale Opera zondagavond 15 mei uitgeroepen tot ‘Opera Company of the year 2016′. Dit betekent dat het operahuis zich een jaar lang het beste operagezelschap ter wereld mag noemen.

De Nationale Opera had sterke competitie en won van de andere genomineerde operagezelschappen Deutsche Oper Berlin, Opera Philadelphia, Polish National Opera, Theater an der Wien en Welsch National Opera.

Directeur Pierre Audi over de Award:

‘De Nationale Opera is uitgeroepen tot Opera Company of the Year 2016, iets waar we ontzettend trots op zijn, maar dat ook tot nederigheid stemt. We willen de prijs graag opdragen aan de toekomst van onze kunstvorm, aan een dieper streven om tot excellentie te komen, aan de noodzaak om risico’s te nemen en vernieuwingen toe te passen, aan het plezier waarmee wij aan educatie doen en onze ervaringen delen met een nieuwe generatie van makers en toeschouwers uit alle geledingen van de bevolking. Namens mijn gezelschap, waarvan ik al achtentwintig jaar de eervolle leiding heb, wil ik graag iedereen bedanken die ons steunt en onze visie deelt. De toekenning van deze award stimuleert ons het voortouw te nemen en dient als extra inspiratie om uitdagende kunstwerken te blijven creëren die in deze moeilijke tijden als bewijs kunnen dienen dat opera ertoe doet!’

International Opera Awards

De International Opera Awards zijn ontstaan in 2012 en zijn de meest toonaangevende prijzen in de opera wereld. De awards worden de Oscars van de opera genoemd. De jury is een internationale vakjury en bestaat uit tien professionals uit de sector.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top