dinsdag, maart 31, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / De Nederlandse Cabaretdagen
De Nederlandse Cabaretdagen

De Nederlandse Cabaretdagen

  • Nederland
  • Eerste editie van een nieuw Cabaretfestival in Den Bosch : "4 dagen cabaret tot je d'r bij neervalt!”
  • Poster DNCD
  • Cabaretfirma
  • www.dncd.nl
  • info@cabaretfirma.nl
  • Voor vragen over het festival kunt u terecht bij de Cabaretfirma via info@cabaretfirma.nl. Voor vragen over de VSCD-Cabaretprijzen kunt u terecht bij Eline Kleingeld (eline@vscd.nl) en Lieke Kessels (lieke@vscd.nl) van de VSCD telefoonnummer: 0206647211

Een nieuw festival met o.a. een hommage aan Bram Vermeulen, een groot cabaretdebat, gesprekken, genomineerde voorstellingen, een radio uitzending, documentaires, gaan 3 grote cabaretiers op de Snijtafel liggen, speelt Jan Jaap van de Wal zijn Oudejaars van 2007 met de kennis van nu, is Eric van Sauers terug en is er ter afsluiting de Uitreiking van de VSCD-cabaretprijzen De Poelifinario en Neerlands Hoop.

Het programma

Donderdag 4 september
Bram Vermeulen

Sterker dan de tijd.
Kommil Foo, Lenny Kuhr, Fernando Lameirinhas, Gerard van Maasakkers, André Manuel, Gé Reinders, Alex Roeka, Roosbeef, Diederik van Vleuten en vele anderen brengen een eerbetoon aan Bram Vermeulen. De dichter-zanger overleed deze dag precies tien jaar geleden.

Theater aan de Parade
Aanvang: 20.00 uur

Vrijdag 5 september
Genomineerd!

Vier (van de zeven) genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen 2014 op één avond: Paulien Cornelisse en Erik van Muiswinkel (Poelifinario) treden op met Martijn Koning en Katinka Polderman (Neerlands Hoop). Ieder speelt een half uur van de genomineerde voorstelling.

Verkadefabriek
Aanvang: 20.00 uur

Zaterdag 6 september
Temperatuur NL-cabaret!

Met ‘s middags: Spijkers met Koppen Live vanuit de Verkadefabriek (12.00 tot 14.00 uur); Hutspot van nieuwe en gevestigde namen o.l.v. Dolf Jansen (15.00 tot 17.00 uur).

Met ‘s avonds als hoofdgerecht Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim bij Kasper Jansen en Michiel Lieuwma op De Snijtafel in Het Wederhoor. “Wij willen de temperatuur van het Nederlandse cabaret opmeten en misschien een stukje opvoeren.” 
Daarnaast o.a.:
Eric van Sauers terug van jaren weggeweest;
Jan Jaap van der Wal speelt Onderbewust, zijn oudejaarsconference uit 2007, maar dan wel met de kennis van nu;
Documentaires over cabaret en comedy, maar wel zeer uitzonderlijke;
De Zeepkist voor alle cabaretiers en comedians die om middernacht nog in de Verkadefabriek zijn.

Verkadefabriek 
Aanvang 15.00 uur (tot ca. 01.00 uur)

Zondag 7 september
VSCD-prijzen

De uitreiking van de VSCD-Cabaretprijzen, waarvoor zijn genomineerd: Ali BPaulien Cornelisse, Theo Maassen en Erik van Muiswinkel (Poelifinario) en Emilio Guzman, Martijn Koning en Katinka Polderman (Neerlands Hoop).
Daarvóór, om 12.00 uur, is er een debat over de stand van zaken in het Nederlandse cabaret. Onder leiding van journaliste Rinske Wels praten recensenten, programmeurs en theaterdirecteuren, maar ook de juryleden van de VSCD-Cabaretprijzen met elkaar en met andere geïnteresseerden in de zaal.

Verkadefabriek
Aanvang: 12.00 uur (toegang gratis) en 15.30 uur

 

Kaartverkoop

Kaartverkoop voor De Nederlandse Cabaretdagen loopt via de Verkadefabriek met uitzondering van de Hommage aan Bram Vermeulen. Kaarten hiervoor kunt u bestellen via Theater aan de Parade.

Meer informatie
Voor meer informatie over het festival kunt u naar www.dncd.nl. Ook kunt u de organisatie volgen via Twitter en “liken” op Facebook. Voor vragen kunt u contact opnemen met de Cabaretfirma via info@cabaretfirma.nl.

Over Cabaretfirma

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top