vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / De Nieuwe Kerk: Africa Out Loud! – Fotografie
De Nieuwe Kerk: Africa Out Loud! – Fotografie

De Nieuwe Kerk: Africa Out Loud! – Fotografie

  • Nederland
  • Herinnering & Toekomst – met onder anderen fotograaf Alexia Webster Op 11 december presenteren het Prins Claus Fonds en De Nieuwe Kerk in de programmareeks Africa Out Loud! een prikkelend gesprek over het belang van collectieve herinnering voor een hoopvolle toekomst. Sprekers zijn fotograaf Alexia Webster en Bonita Bennett, directeur van het District Six Museum in Kaapstad. De discussie wordt geleid door Nadia Moussaid (AT5-presentatrice en documentairemaker).
  • De Nieuwe Kerk
  • http://www.nieuwekerk.nl
  • mail@nieuwekerk.nl

De Zuid-Afrikaanse fotograaf en partner van het Prins Claus Fonds Alexia Webster zal de historische rol van portret- en familiefotografie op het Afrikaanse continent uitlichten: vanaf de eerste stappen in deze vorm van documentatie tot en met haar eigen spraakmakende Street Studio Project, waarbij in 2013 honderden vluchtelingen in de Democratische Republiek Congo zich in een ’pop-up fotostudio’ lieten portretteren. Via deze link is er toegang tot een interview (Engelstalig) dat zij daar onlangs over gaf. alexiawebster.com Het District Six Museum (Prins Claus Laureaat 2003) staat in het voormalige zesde district in Kaapstad, waar tot de komst van de Apartheid mensen van verschillende culturele achtergronden vreedzaam naast elkaar leefden. Het Apartheidsregime wilde dit gebied met zijn aantrekkelijke ligging zelf gebruiken en dwong de bewoners tot vertrekken. De eeuwenoude gebouwen zouden worden gesloopt, maar dat ging dankzij publieke protesten niet door.

districtsix.co.za/ Bonita Bennett (directeur District Six Museum) zal ingaan op de verenigende kracht van herinnering. En zij zal haar visie geven op musea als plek voor gemeenschappelijke verwerking van een pijnlijk verleden, en meer nog als vrijplaats om gezamenlijk een toekomst op te bouwen. In dit geval visie voor een toekomst voor Kaapstad. Tickets en informatie Datum en tijd: donderdag 11 december 2014 Vanaf 18 uur is de lopende tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust te bezichtigen. 20 uur Alexia Webster en Bonita Bennett in gesprek met Nadia Moussaid Voertaal: Engels Tickets: Reserveren via rsvp@princeclausfund.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, spoedig reserveren is aanbevolen. Prijzen: €3,50 – €15, studenten € 3,50 Africa Out Loud! brengt elke maand tot en met februari 2015 bij de internationale tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust kunstenaars, architecten en muzikanten uit het Afrikaanse netwerk van het Prins Claus Fonds naar De Nieuwe Kerk Amsterdam. Het volledige programma staat hier. Over Het Prins Claus Fonds Gebaseerd op het uitgangspunt dat cultuur een basisbehoefte is, zoekt het Prins Claus Fonds actief naar culturele samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen met excellente partners in gebieden waar de middelen en mogelijkheden voor culturele expressie, creatieve productie en onderzoek beperkt zijn en cultureel erfgoed wordt bedreigd. princeclausfund.org De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is beroemd vanwege haar spraakmakende tentoonstellingen. Met honderdduizenden bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland. De grote exposities over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten zijn bij velen een begrip. www.nieuwekerk.nl Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk Tot en met 15 februari 2015 zijn 200 voorbeelden te bewonderen van een wereldberoemd type kunst: Afrikaanse maskers en beelden. Van deze houtsculpturen uit Ivoorkust is na decennialang onderzoek aangetoond wie de makers zijn. Voor meer informatie klik hier. Nadia Moussaid is van huis uit cultureel antropoloog. Na haar studie werkte zij voor diverse media en in de culturele sector. Moussaid is vaste presentator bij AT5 en documentairemaker van onder meer Geloof, Hoop en Liefde, over vrouwen met hiv-besmetting.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top