woensdag, augustus 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De optimale aankleding van jouw bed
De optimale aankleding van jouw bed

De optimale aankleding van jouw bed

  • Nederland
  • Van dekbed tot aan bed, hoe zorg je voor de juiste aankleding van jouw bed ten behoeve van een goede nachtrust?
  • Boxspringfabriek
  • www.boxspringfabriek.nl
  • info@boxspringfabriek.nl

Dat voldoende nachtrust van groot belang is hoeven we niet meer te onderstrepen. De invloed van een goed bed op voldoende nachtrust is enorm. Het blijft echter niet alleen bij een goed bed, er komt dan ook meer bij kijken. De juiste aankleding, van A tot Z, van de boxspring zelf tot aan het gekozen dekbed – zorgen gezamenlijk voor een goede nachtrust. Elk persoon slaapt anders en kent hierbij andere fysieke kenmerken of persoonlijke voorkeuren. Wel kunnen voor een ideale aankleding van jouw bed een aantal belangrijke afwegingen maken.

Een boxspring vs. een ledikant

De meest gekozen oplossingen voor de slaapkamer zijn boxsprings en ledikanten. Hierbij zien we een verschuiving naar de boxsprings vanwege het verhoogde gemak. Met recht worden boxsprings dan ook wel hotelbedden genoemd. Een boxspring staat namelijk voor een verhoogd comfort en draagt ook bij aan een luxueus gevoel. En dat is precies wat we steeds vaker willen. De slaapkamer wordt steeds meer gezien als een verlenging van de woonkamer waardoor er ook meer luxe en comfort gewenst wordt.

Matras en bedbodem

Naast het bed zelf, dragen ook het matras en de bedbodem bij aan een verbeterde nachtrust.

Ze zijn dan ook van directe invloed op het slaapcomfort. Wel belangrijk is om te beseffen dat elke persoon eigen fysieke kenmerken heeft en daardoor ook met persoonlijke voorkeuren te maken heeft. Welk matras en bedbodem bij jou past hangt dus voor een groot deel af van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb je een zwaarder gewicht? Dan heb je een ander type matras nodig dan iemand die lichter is. Daarnaast spelen andere kwesties zoals allergieën ook een rol bij de uiteindelijke keuze.

Persoonlijke voorkeuren, zoals liever een hard of zacht matras, zorgen ook voor een andere invulling. Onderschat verder ook niet de rol van een goed hoofdkeuken. De juiste ondersteuning draagt namelijk bij aan een verhoogde nachtrust en voorkomt hiermee een hoop fysieke klachten.

De rol van het beddengoed

Comfortabele beddengoed is enorm belangrijk voor een verhoogde nachtrust. Wat voor jou comfortabel is, hangt onder meer af van de ventilatie en de warmteklasse. Een vaak gekozen tussenoplossing is daarom het vierseizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit twee aparte dekbedden die in de wintermaanden vastgemaakt kunnen worden en tijdens de zomermaanden losgemaakt kunnen worden.

De finishing touch: het dekbedovertrek

Na het hebben gevonden van een adequate boxspring, bedbodem en matras, kun je afsluiten met de uiteindelijke finishing touch: het dekbeddenovertrek. Deze keuze heeft met name een belangrijke invulling op de uitstraling van jouw bed en slaapkamer. Voor een groot deel draagt deze keuze bij aan een verhoogde interne rust. Probeer daarom een dekbedovertrek die in je slaapkamer past en aansluit op de gordijnen en muren. Kies bijvoorbeeld voor rustgevende kleuren en neutrale overgangen. Hiermee zorg je voor een verhoogde uitstraling van je slaapkamer en een letterlijke finishing touch.

» Meer weten over de ideale samenstelling van jouw bed of boxspring? We zorgen met onze op maat productie graag voor een oplossing die helemaal past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Over Boxspringfabriek

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top