woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De overheid moet de burger centraal zetten bij eGovernment projecten
De overheid moet de burger centraal zetten bij eGovernment projecten

De overheid moet de burger centraal zetten bij eGovernment projecten

  • Nederland
  • De overheid moet de burger centraal zetten bij het ontwikkelen van haar digitale platformen.
  • Weber Shandwick Nederland
  • http://www.webershandwick.nl
  • Tvanbrussel@webershandwick.co

Dat betoogde Collin Moffet, Adj. Professor in Public Relations en Corporate Communications, gisteren tijdens een seminar over eGovernment bij Weber Shandwick in Den Haag.

Hij kreeg bijval van Dinand Tinholt, Vice President, Global EU Lead at Capgemini en Lynn van der Velden, projectleider ‘Prettig Contact met de Overheid’ bij het ministerie van Binnenlandse zaken. Vanuit verschillende achtergronden betoogde zij dat het belang van burgers leidend moet zijn in het ontwikkelen van nieuwe platformen. “Het is de vraag hoe we burgers de juiste platformen kunnen bieden om ze te betrekken bij overheidsbeleid”, aldus Professor Moffet. “Burgers moeten de mogelijkheid hebben om overheden te sturen, ook na de verkiezingen.”

Hoewel de meeste overheidsorganisaties het belang van digitale platformen wel onderschrijven, is er een groot verschil in het niveau van hun service. “Integreer de zaken die vanuit het perspectief van de gebruiker belangrijk zijn bij specifieke gebeurtenissen in hun leven”‘ zegt Tinholt. “Als iemand zijn baan kwijt raakt, dan wil hij alle aspecten die relevant zijn voor het vinden van een nieuwe baan op één platform vinden. Zowel de juridische aspecten als de praktische zaken.”

Binnen de overheid is dit besef groeiende. Van der Velden houdt zich bezig met het toegankelijker maken van besluitvormingsprocedures van de overheid omdat veel ambtenaren geneigd zijn formeel juridisch te reageren op praktische vragen van burgers. De ervaring leert dat het in een vroeg stadium aangaan van de dialoog (per telefoongesprek of digitaal), tijd en geld bespaart en waardering oplevert.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top