donderdag, mei 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De smartphone generatie: volop kansen
De smartphone generatie: volop kansen

De smartphone generatie: volop kansen

  • Nederland
  • We zijn aangekomen in het mobiele tijdperk waarbij de smartphone niet weg te denken is. De smartphone is inmiddels de beste vriend van velen onder ons. Het toenemende gebruik van mobiel internet is ook voelbaar op het gebied van webdesign. Omdat de groep smartphone gebruikers inmiddels dusdanig groot is zal er wel rekening gehouden moeten worden met deze veeleisende gebruikers. Duidelijk is in ieder geval dat deze mobiele generatie kansen biedt.
  • smartphone-generatie
  • Mobiwebsite.nl
  • www.mobiwebsite.nl
  • info@mobiwebsite.nl

De huidige generatie wordt daarom vaak bestempeld als de smartphone generatie. Veelzeggend is dat de nieuwe mobiele generatie eerder het Internet zou raadplegen dan de bloedeigen ouders. Niet geheel verrassend, maar wel herkenbaar is ook dat de smartphone veelal gezelschap is tijdens de maaltijd. Samenhangend met het huidige mobiel tijdperk is dat websites hierdoor ook aan een metamorfose onderhevig is. Mobiele gebruikers zijn veeleisend. Inmiddels vormen smartphone gebruikers de grootste groep internetters waardoor er wel ingespeeld moet worden op het verhogen van de mobiele gebruiksvriendelijkheid van een website.

Steeds meer bedrijven kiezen er daarom logischerwijs voor om te investeren in mobile marketing. Het mag dan ook niet onopgemerkt zijn dat we veel vaker doorgestuurd worden naar een mobiele website, of dat de keuze wordt voorgelegd om de mobiele app te installeren. Uiteindelijk is dit gericht om te zorgen voor een verbeterde laadtijd, duidelijke navigatieknoppen, en goed leesbare content. Nog lang niet alle websites zijn mobiel geschikt, maar de eerste stappen zijn gemaakt. De nieuwste principes van mobile marketing uiten zich in de volgende drie stromingen:

  • Mobiele website: een mobiele website is een afzonderlijke website. Naast de normale desktop website is een mobiele website in het leven geroepen om de gebruiksvriendelijkheid voor mobiele gebruikers te verhogen. De mobiele versie is aangepast aan het op het kleinere touchscreen  van een smartphone. Dit kan worden herkend door goed leesbare teksten, een duidelijk navigatiemenu, en het vermijden van zware grafische content wat ten goede komt van de laadtijd. Met als gevolg dat er nauwelijks meer gescrold of gezoomd hoeft te worden. Naast een aangepast uiterlijk kan een mobiele website herkend worden aan de URL structuur, zoals bijvoorbeeld m.voorbeelddomein.nl of voorbeelddomein.mobi.

  • Mobiele applicatie: oftewel een app. Een app is een software applicatie dat ontworpen is om te draaien op een smartphone of tablet. Apps zijn ontwikkeld om het de mobiele gebruiker makkelijker te maken. Een app kan bijvoorbeeld gebruikt worden om middels het shortcut icoontje snel informatie te raadplegen. Met behulp van een mobiele applicatie is het mogelijk eenvoudig extra functies aan een mobiel apparaat toe te voegen. Wel moet voor ieder platform (Android, Apple IOS, Windows Phone, Blackberry) aparte software worden ontwikkeld. In wezen heeft een app vrij weinig uitleg nodig, we weten immers allemaal wel wat het is.

  • Responsive website: Een responsive website is een website dat automatisch meeschaalt met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren in leesbaarheid. Een site dat gebouwd is volgens het principe van een responsive design past zich aan naar het gebruikte device zoals een computer, tablet, of smartphone. Een responsive website is gebouwd op basis van blokken, beter bekend als ‘grids’. Op een computer wordt de content naast elkaar geplaatst, maar wanneer de website bekeken wordt op een smartphone verschijnen deze juist onder elkaar.

Bij de keuze tussen een mobiele applicatie, mobiele website, of responsive website zijn er verschillende factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Conversie, budget, en onderhoudsgemak zijn een aantal factoren die zwaar wegen. Elke variant heeft haar eigen kenmerken, voordelen en nadelen. Duidelijk is in ieder geval dat de smartphone generatie kansen biedt. Het is daarom bijna onvermijdelijk dat één van bovenstaande mogelijkheden ingezet zal moeten worden om de mobiele generatie te bereiken.

Lees daarom meer op mobiwebsite.nl over het nieuwe mobiele webdesign. Een informatieve website waarbij alles omtrent mobile en webdesign samenkomt. Kom meer te weten over hoe je ervoor zorgt dat jouw website mobile ready is. Leer hoe je een mobiele analyse kunt doen en bekijk hoe jouw website eruit ziet op een smartphone met onze smartphone simulator.

Over mobiwebsite.nl

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top