woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De verschillende metalen die er gekozen kunnen worden voor een trouwring
De verschillende metalen die er gekozen kunnen worden voor een trouwring

De verschillende metalen die er gekozen kunnen worden voor een trouwring

  • Nederland
  • De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Dit is gedaan met een reden, edelmetaal blijft namelijk mooi en het roest niet.
  • Cober Goudsmeden
  • http://www.cober.nl
  • info@cober.nl

maak-een-afspraak

De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Dit is gedaan met een reden, edelmetaal blijft namelijk mooi en het roest niet. Dit is natuurlijk belangrijk, aangezien je het liefst je hele leven met de trouwring rond wilt lopen. Tegenwoordig worden ook niet-edele metalen gebruikt. Een voorbeeld hiervan is staal. De keuze van het materiaal is belangrijk, want het bepaalt voor een grootdeel het uiterlijk van de trouwring. Hierna worden de meest gebruikte materialen toegelicht.

Als je denkt aan een standaardtrouwring, komt waarschijnlijk het eerst een gouden trouwring in je op. Goud is een edelmetaal wat lang mooi blijft. Geelgoud, witgoud en roodgoud zijn drie soorten die hedendaags veel gebruikt worden. Goud wordt gemengd met andere metalen om het harder te maken, puur goud is namelijk te zacht om te dragen. De kleur van het goud is afhankelijk van het metaalmengsel.
Het gehalte puur goud wordt aangegeven in karaat. Puur goud is 24 karaat. Veel trouwringen zijn 18 karaat.

Platina zou een goede optie zijn als je witgoud erg mooi vindt. Dit materiaal is het witste, hardste metaal dat er is. Platina is ook minder allergiegevoelig dan goud. Goud is namelijk vermengd met andere metalen die sneller een allergische reactie kunnen oproepen.

Ook edelstaal is een veel gebruikt materiaal. Roestvrij-/roestvast staal en chirurgisch staal zijn andere benamingen voor edelstaal. Hoewel het de naam ‘edelstaal’ draagt, is roestvrij staal geen edelmetaal. Het wordt niet-edel metaal genoemd, dit omdat het ook geen onedel metaal is, aangezien het niet roest. Trouwringen van staal zijn hard en beschadigen dus niet snel. De kleur is iets donkerder grijs dan andere zilverkleurige metalen.

Als laatste heb je nog het materiaal titanium. Dit materiaal ken je misschien uit de luchtvaarttechniek en de ruimtevaart. Hier komt het namelijk oorspronkelijk vandaan. Maar tegenwoordig wordt het grijs-witte metaal steeds meer gebruikt voor trouwringen. Titanium is licht, hard en allergievrij. De modellen zijn vaak wel wat simpeler en strakker, omdat het moeilijk te bewerken is door de hardheid.

Er zijn zoals je ziet een aantal opties bij de keuze van het materiaal van de trouwringen. Overweeg de prijsklasse, het ene materiaal is namelijk duurder dan het ander. Bekijk goed welk materiaal je het mooist vindt en maak een weloverwegen keuze.

Over erotmensen

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top