zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / De waarheid achter garantie op kunstgrassen
De waarheid achter garantie op kunstgrassen

De waarheid achter garantie op kunstgrassen

  • Nederland
  • Kunstgras in de tuin is anno 2015 niet meer weg te denken. Er wordt veel gesproken over lange garantietermijnen als kwaliteitscriteria. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Lees hier de waarheid achter garantie op kunstgrassen.
  • kunstgras-deluxe
  • Ecograss
  • www.ecograss.be
  • mirjam.rosman@xs4all.nl

De garantie op kunstgras wordt verstrekt door de producent. In de meeste gevallen zal de producent niet rechtstreeks haar kunstgrassen verkopen maar dit doen via tuincentra, bouwmarkten, groothandels of geselecteerde verdelers. De garantie heeft uitsluitend betrekking op de kleurvastheid en staat los van enige zekerheid over het natuurlijk uiterlijk van het gras. (Aanspraak maken op garantie kan in sommige gevallen zelfs lastig zijn, zeker als u niet weet wie de bron is waar het kunstgras vandaan komt. Maar dit nog ter zijde.)

Kunstgras wordt in drie stappen gemaakt c.q. verkocht. In stap één worden de groene vezels gemaakt. In stap twee worden de groene vezels in een tapijtrug vastgezet (dit gebeurt in tapijtfabrieken). In stap drie wordt het kunstgras gedistribueerd naar verkopers. De garantie heeft in nagenoeg alle gevallen betrekking op stap 1, de kleur van de vezels. Daarmee is dus nog niet gegarandeerd dat het tapijt ook goed is. Ons advies is om u goed te laten voorlichten over de herkomst van het grastapijt.

Ecograss is exclusief verdeler van Royalgrass. Zij weten waar het gras vandaan komt en welke garantie u wel en niet krijgt. Ook bij dit merk heeft de garantie betrekking op de kleur. Het grastapijt wordt echter in Nederland gemaakt en hier zijn ook strenge productieeisen op van toepassing. U krijgt van EcoGrass de garantie als het aankomt om de perfecte aanleg. Daarbij worden zij in alle processen gesteund door de leverancier. Meer weten over “echte” kwaliteit van kunstgras? Neem dan vrijblijvend contact op met dit bedrijf.

Over marcom

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top