zaterdag, september 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Debusschere wint Nationale Sluitingsprijs
Debusschere wint Nationale Sluitingsprijs

Debusschere wint Nationale Sluitingsprijs

  • Belgie
  • Lotto Belisol heeft het seizoen vandaag in schoonheid kunnen eindigen. Belgisch kampioen Jens Debusschere won net als vorig jaar de Nationale Sluitingsprijs Putte-Kapellen. Ploegmaat Jonas Van Genechten mocht mee het podium op als derde. Tom Van Asbroeck legde beslag op de tweede plaats en eindigt als leider in de Europe Tour.
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/474/debusschere-wint-nationale-sluitingsprijs

De Sluitingsprijs bestond uit acht ronden van bijna 22,5 kilometer. Pim Ligthart maakte deel uit van een kopgroep van oorspronkelijk elf renners. De Nederlander van Lotto-Belisol overleefde samen met Sinkeldam, Terpstra en Vanbilsen het langst. Met één ronde te gaan was alles te herdoen. In de slotkilometers sprong Kenny Dehaes weg met twee anderen, waaronder Zdenek Stybar. Uiteindelijk besliste een massasprint over de zege. Het verschil tussen Debusschere en Van Asbroeck was heel nipt, de jury moest zich buigen over de finishfoto. Hieruit bleek dat Debusschere zijn Ridley Noah FAST als eerste over de meet wist te krijgen.

Met goed gevoel de winter in

Jens Debusschere: “Ik wilde vandaag de sprint aantrekken voor Jonas Van Genechten. Op 450 meter zette ik aan. Jonas geraakte echter mijn wiel kwijt en dan zette ik zelf door. Tom Van Asbroeck kwam er net niet over. Het was onmogelijk te weten of ik gewonnen had, ik moest de finishfoto afwachten. Ik ben heel blij dat het in mijn voordeel uitviel. De laatste vijf wedstrijddagen (Eurométropole Tour ritten 2,3 en 4, Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours, LTB) stond ik telkens op het podium als tweede of derde. Het was altijd net niet. Nu kan ik met een goed gevoel de winter ingaan.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top