maandag, april 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Debusschere wint openingsrit Tour de Wallonie
Debusschere wint openingsrit Tour de Wallonie

Debusschere wint openingsrit Tour de Wallonie

  • Europa
  • De eerste wedstrijd als Belgisch kampioen en het was al meteen raak voor Jens Debusschere! De Lotto Belisol-renner was de snelste in de openingsetappe van de Tour de Wallonie. Hij versloeg Gianni Meersman en Juan José Lobato.
  • Ridley
  • http://www.ridley-bikes.com
  • info@ridley-bikes.com
  • http://www.ridley-bikes.com/be/nl/news/id/464/debusschere-wint-openingsrit-tour-de-wallonie

De eerste etappe ging van Frasnes-lez-Anvaing naar Doornik en bestond uit twee grote ronden met volgende drie hellingen: Col de la Croix Jubaru, Kluisberg en Côte des Monts Alban. Die laatste lag op iets meer dan twintig kilometer van de streep. Drie renners tekenden voor de vlucht van de dag: Julien Stassen, Thomas Wertz en Zico Waeytens. Voor de laatste klim werden ze gegrepen, nadat Lotto Belisol de controle had behouden. Jens Debusschere sprintte het snelst en rondde het ploegwerk knap af.

Jens Debusschere: “Dit is ongelooflijk, ik begon net goed te beseffen dat ik het Belgisch kampioenschap had gewonnen en nu win ik meteen mijn eerste wedstrijd in deze trui. Ik ben heel blij dat ik onmiddellijk heb kunnen bevestigen. Het was al heel speciaal om met de driekleur te gaan trainen, dus dat was het vandaag zeker om ermee in het peloton rond te rijden. Je wordt overal herkend en mensen wijzen je aan. Dat is heel plezant.”

“We zijn als eerste ploeg beginnen achtervolgen en namen de hele koers in handen. Veel steun kregen we niet. Ik ben tevreden dat ik het werk van de ploeg succesvol heb kunnen afronden. De jongens hebben heel hard hun best gedaan voor mij. Even voor het ingaan van de slotkilometer zette Kris Boeckmans aan. Er volgde nadien nog een bocht dus het was belangrijk om op dat punt vooraan post te vatten. De trein van Trek ging in Kris zijn wiel zitten en ik posteerde me achter Giacomo Nizzolo. Zo zat ik in vijfde positie ter hoogte van de laatste bocht, perfect. Omega Pharma – Quick-Step zette nadien nog iets sneller aan dan Trek, ik pikte daarom aan bij Gianni Meersman en kon hem nog voorbijgaan.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top