zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Deel parlementen van EU-landen tegen oprichting Europees Openbaar Ministerie
Deel parlementen van EU-landen tegen oprichting Europees Openbaar Ministerie

Deel parlementen van EU-landen tegen oprichting Europees Openbaar Ministerie

  • Europa
  • Het plan uit Brussel voor een Europees Openbaar Ministerie stuit op verzet. Een reeks Europese parlementen, waaronder dat van Nederland, heeft zich uitgesproken tegen de plannen. De Europese Commissie moet daardoor haar voorstel opnieuw bekijken.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjeap3ekqezn/nieuws/deel_parlementen_van_eu_landen_tegen?ctx=vhczdhr6vuyk

Dat is dinsdag in Brussel en Den Haag vernomen. Diplomaten spreken over een helder signaal. Onder meer de Tweede Kamer trok een zogenoemde gele kaart tegen de plannen van de Europese Commissie. Voldoende andere parlementen deden dat ook, waardoor er een kritische massa is bereikt die Brussel dwingt het voorstel te heroverwegen.

De commissie hoopt met het Europees Openbaar Ministerie de miljoenenfraude met Europees geld beter te kunnen bestrijden. Maar de protesterende parlementen vinden dat justitie een taak moet blijven van de lidstaten zelf.

Het is de tweede keer dat EU-parlementen plannen van de commissie met een gele kaart dwarsbomen. Ruim een jaar geleden zag Brussel zich gedwongen een voorstel in te trekken om het stakingsrecht te wijzigen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top