zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: 100e beveiligingsteam mariniers op zee
Defensie: 100e beveiligingsteam mariniers op zee

Defensie: 100e beveiligingsteam mariniers op zee

  • Nederland
  • Voor de 100ste keer begeleidt een beveiligingsteam van de Koninklijke Marine vanaf 30 april een Nederlands koopvaardijschip. Motorvessel Nordnes is met dit zogeheten Vessel Protection Detachment (VPD) van zwaarbewapende mariniers vertrokken vanuit Sri Lanka. Eindbestemming is de haven van Safaga in Egypte.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.n
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/04/30/100e-beveiligingsteam-mariniers-op-zee

Schepen vielen in de Golf van Aden en het Somalische Bassin geregeld ten prooi aan Somalische kapers. Sinds 2011 beveiligt Defensie koopvaardijschepen tegen aanvallen van Somalische piraten. De Nordnes arriveert naar verwachting half mei in Safaga.

Antipiraterij

Nederland is sinds 2008 in internationaal verband betrokken bij de bestrijding van piraterij in de Indische Oceaan en de Golf van Aden. Nederland is als handelsland sterk afhankelijk van een vrije doorvaart over zee. De helft van de goederenstroom van en naar Nederland gaat over zee. Jaarlijks passeren zo’n 250 schepen die onder de Koninkrijksvlag varen de Golf van Aden nabij Somalië.

Sinds 2011 zet de Nederlandse Krijgsmacht ook VPD-teams in aan boord van kwetsbare scheepvaart, om eventuele aanvallen van piraten af te slaan.

Succesvol

De internationale aanpak van marines tegen piraterij is succesvol. Sinds mei 2012 is er geen schip meer gekaapt. In 2010 werden nog 174 schepen aangevallen en 47 schepen gekaapt. In 2013 waren er 7 aanvallen en is geen enkel schip gekaapt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top