zaterdag, december 4, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Defensie: 7 kisten stoffelijke resten MH17-slachtoffers in Nederland
Defensie: 7 kisten stoffelijke resten MH17-slachtoffers in Nederland

Defensie: 7 kisten stoffelijke resten MH17-slachtoffers in Nederland

  • Nederland
  • In 7 kisten zijn vanmiddag weer stoffelijke resten van MH17-slachtoffers gearriveerd op Vliegbasis Eindhoven. Een C-130 Hercules transportvliegtuig haalde ze vanmorgen op in het Oekraïnse Charkov.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/05/02/7-kisten-stoffelijke-resten-mh17-slachtoffers-in-nederland

Militaire draagploegen brachten, inmiddels voor de tiende keer, de kisten naar gereedstaande lijkwagens. Motorrijders van zowel de Koninklijke Marechaussee als de politie begeleidden de stoffelijke resten naar Hilversum. Hier worden ze op de Korporaal van Oudheusdenkazerne geïdentificeerd.

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur en plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Hans Wehren waren vanmorgen bij de ceremoniële uitgeleide van de kisten in Charkov. Bij de aankomst in Nederland vertegenwoordigden Van der Steur en minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen het kabinet. Ruim 300 nabestaanden waren aanwezig bij de terugkeer op Vliegbasis Eindhoven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top