zaterdag, april 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Defensie biedt Rotterdamse jeugdwerkloze perspectief
Defensie biedt Rotterdamse jeugdwerkloze perspectief

Defensie biedt Rotterdamse jeugdwerkloze perspectief

  • Nederland
  • Defensie werkt ook in Rotterdam mee aan de bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Zojuist ondertekende Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp hiervoor in de havenstad een samenwerkingsconvenant met het UWV, de gemeente Rotterdam en Ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Miriam Sterk.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/23/defensie-biedt-rotterdamse-jeugdwerkloze-perspectief

Win-Winsituatie

Voor Defensie biedt deze intentieverklaring kansen op meer instroom. Daarnaast toont het ministerie aan welke bijdrage zij kan leveren bij resocialisatie en werkfitstages. Gemeenten realiseren zich steeds meer welke baan- en toekomstmogelijkheden er zijn voor jongeren bij Defensie. Zo ontstaat er een win-win-situatie. De jongere heeft een baan met toekomstmogelijkheden, gemeenten lossen een deel van de jeugdwerkloosheid op en Defensie bereikt de doelgroep beter.

Ook Ambassadeur Jeugdwerkloosheid Miriam Sterk was positief over de bijdragen van Defensie en ziet voor jongeren goede kansen voor de toekomst via een aanstelling bij de krijgsmacht.

Rotterdam is de vijfde gemeente die het samenwerkingsconvenant ondertekent. De arbeidsmarktregio’s Emmen, Groningen, Leeuwarden en Zwolle gingen de havenstad voor. Rotterdam is de eerste grote Randstadgemeente.

Extra jongeren

Rotterdam maakt in 2014-2015 minstens 50 extra jongeren uit de arbeidsmarktregio enthousiast voor een baan bij Defensie en laat nog eens zo’n aantal uit de arbeidsmarktregio starten met de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa).

Als vorm van ‘Train Them In’ start nog dit najaar een proef voor 48 leerlingen zonder de juiste startkwalificaties. Via het startcollege / ROC Zadkine worden ze zo opgeleid dat ze volgend schooljaar via de VeVa-opleiding instromen. De gemeente zorgt ook voor maximaal 50 werkzoekende jongeren uit de arbeidsmarktregio met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt voor de werkfitstages.

Eind 2015 worden op basis van de vacatureontwikkelingen bij Defensie, het aantal ingeschreven werkzoekenden en de evaluatie en ervaringen nieuwe afspraken gemaakt voor 2016.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top