maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Chinese marine doet Rotterdam aan
Defensie: Chinese marine doet Rotterdam aan

Defensie: Chinese marine doet Rotterdam aan

  • Nederland
  • Chinese marineschepen meerden vanmorgen af in de haven van Rotterdam. Het gaat om het amfibisch transportschip Changbai Shan, de bevoorrader Chao Hu en het fregat Yun Cheng. De 3 schepen werden eerder ingezet voor de kust van Somalië, waar de Nederlandse en Chinese marines samenwerken bij het bestrijden van piraterij.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/26/chinese-marine-doet-rotterdam-aan

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert maakte vorig jaar al kennis met de Chinese krijgsmacht tijdens een werkbezoek aan het land. Het is nu voor het eerst dat Chinese marineschepen Nederland aandoen. “Een nieuw hoofdstuk voor wederzijds begrip”, aldus rear admiral Zhang Chuanshu. “Ik denk dat dit bezoek goed is voor de relatie tussen onze landen en onze strijdkrachten”, zei de commandant van de groep Chinese schepen.

Het bezoek biedt een unieke kans de 3 vaartuigen aan de Holland-Amerikakade te zien. En dat niet alleen van de buitenkant, want de Changbai Shan is op 28 januari ook nog eens opengesteld voor publiek. Dat is van 9.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur welkom aan boord.

Ontvangst

Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten schout-bij-nacht Ben Bekkering ontving Chuanshu tijdens een welkomstceremonie. De Marinierskapel van de Koninklijke Marine, een erewacht en ongeveer 400 in Nederland wonende Chinezen waren hierbij aanwezig.

De Chinese marineschepen bezochten tijdens hun trip door Europa ook Frankrijk, Engeland en Duitsland. Op 30 januari verlaten ze Nederland weer.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top