vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie daagt ICT’ers uit in cyberwedstrijd
Defensie daagt ICT’ers uit in cyberwedstrijd

Defensie daagt ICT’ers uit in cyberwedstrijd

  • Nederland
  • Taskforce Cyber van het ministerie van Defensie faciliteert een wedstrijd voor ongeveer 70 Young ICT Professionals. Dit zogenoemde YIP-netwerk denkt in kleine teams na over maatschappelijke vraagstukken. De uitdaging: hoe beschermen we de Nederlandse overheid en bedrijven tegen cyberaanvallen?
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/03/28/defensie-daagt-icters-uit-in-challenge

Niet alleen het afslaan van een cyberaanval komt aan de orde, ook het herstel na een eventuele aanval is onderdeel van de uitdaging. De leden van het YIP-netwerk krijgen 12 uur de tijd om oplossingen te vinden voor verschillende problemen.

Militair denken

De ICT’ers duiken voor een dag in de denkwijze van een militair. Zij gebruiken bij de oplossing van problemen het tactische besluitvormingsmodel zoals de krijgsmacht dat gebruikt. Uiteindelijk vellen 4 vertegenwoordigers van Defensie en YIP een oordeel over de aangedragen oplossingen.

Serious fun

Het YIP-netwerk verenigt jonge, ambitieuze talenten uit de ICT-branche met elkaar. Het biedt talent een podium om zich te profileren en zet op die manier ICT positief op de kaart. ‘Serious fun’ is het motto, waarin samenwerking en co-creatie centraal staan. Jonge ICT-professionals maken door de challenge kennis met de krijgsmacht en krijgen een kijkje in de keuken van de Defensie-cyberorganisatie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top