dinsdag, september 25, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Defensie: Dagje uit’ bij militair hospitaal
Defensie: Dagje uit’ bij militair hospitaal

Defensie: Dagje uit’ bij militair hospitaal

  • Nederland
  • 420 Hospitaalcompagnie gaat dit weekeinde de concurrentie aan met het Dolfinarium. In Harderwijk oefent de geneeskundige eenheid met een zogeheten Role 2 hospitaal. Morgen openen de militairen de poorten voor het publiek.
  • c21c8808
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/04/11/%E2%80%98dagje-uit%E2%80%99-bij-militair-hospitaal

Zo’n 80 militairen zijn met 80 boogtenten en 32 containers neergestreken op een overloopparkeerplaats van het zeezoogdierenpark. Hun militaire tentencomplex is een compleet militair hospitaal. De eenheid levert hiermee in missiegebieden complexe medische zorg. Tot en met 18 april hebben ze hun tenten opgezet in Harderwijk.

Chirurgen

Een Role 2 hospitaal beschikt over onder andere een operatiekamer, een intensive care en een verpleegafdeling. Behalve reguliere artsen en gewondenverzorgers telt de eenheid ook chirurgen, anesthesisten en laboranten.

Wereldwijd

De ontplooiing van de Role 2 in Harderwijk maakt onderdeel uit van het opwerktraject van 420 Hospitaalcompagnie. Ze trainen het opzetten en draaiende houden van het complex. Dankzij de constructie van ‘klassieke’ boogtenten en containers kan de eenheid dit medische complex binnen 72 uur opbouwen.

Orka’s

De operatiekamer en de ziekenauto’s van het Role 2 hospitaal concurreren vandaag en morgen met de orka’s en de zeeleeuwen van het Dolfinarium. Omwonenden, leerlingen Veiligheid & Vakmanschap zorg en studenten geneeskunde en tandheelkunde kregen vandaag een rondleiding. Morgen kunnen andere belangstellenden vanaf 9 uur een kijkje nemen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top