vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Defensie doet mee in strijd tegen kanker
Defensie doet mee in strijd tegen kanker

Defensie doet mee in strijd tegen kanker

  • Nederland
  • Net als 5.000 landgenoten trotseerde ook een aantal militairen en burgers van Defensie gisteren de Alpe d’Huez in Frankrijk. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklommen zij fietsend of lopend de beroemde berg. Doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/06/06/defensie-doet-mee-in-strijd-tegen-kanker

Militairen van onder meer 41 Pantergeniebataljon, 13 Herstelcompagnie, het Korps Commandotroepen en stafpersoneel van de landmacht waagden zich meerdere keren aan de klim naar het Franse bergdorp. Ook 8 militairen van Vliegbasis Eindhoven bedwongen de Alpe d’Huez een aantal maal. Deze luchtmachters organiseerden de afgelopen tijd bovendien al verschillende acties om sponsorgeld te verzamelen. Ze blijven dat voorlopig doen. De marechaussee zette gisteren haar beste (fiets)beentje voor met 2 teams van de brigade Schiphol.

Achter de schermen bij Alpe d’HuZes

Behalve mankracht op de fiets ondersteunde Defensie de goededoelenactie ook achter de schermen. Genisten van de landmacht leverden logistieke hulp en centralisten van de marechaussee hielpen de mobiele meldkamers van de organisatie bemannen.

De opbrengst van Alpe d’HuZes komt ten goede aan de KWF Kankerbestrijding. De sponsoractie bracht vorig jaar ruim 29 miljoen euro op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top