dinsdag, september 22, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie Duikgroep neemt taken veiligheidsregio waar
Defensie Duikgroep neemt taken veiligheidsregio waar

Defensie Duikgroep neemt taken veiligheidsregio waar

  • Nederland
  • 4 Militairen van de Defensie Duikgroep treden vanaf vandaag op als hulpverleningsduikteam in de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Zij richten zich hierbij op het opsporen, redden en bergen van slachtoffers onder water, normaal gesproken brandweertaken.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/08/20/commandant-duitse-strijdkrachten-bezoekt-defensie

De duikers van Defensie nemen, samen met 3 civiele brandweerkorpsen, de taken waar van 2 duikteams van de veiligheidsregio uit Heerhugowaard en Hoorn. Bede teams waren 4 augustus betrokken bij een reddingsactie in Koedijk waarbij een duiker van het Heerhugowaardse team om het leven kwam. Er loopt momenteel een onderzoek naar de gevolgde procedures bij die reddingsoperatie.

Defensie duikteam

Het duikteam van de Defensie Duikgroep bestaat uit 4 militairen die met eigen duikmateriaal en een eigen voertuig de taken uitvoeren. Zij werken vanuit het centrum van de veiligheidsregio dat in Alkmaar staat. Tijdens de waarneming stuurt de veiligheidsregio het team rechtstreeks aan. De duikgerelateerde brandweertaken die de militairen overnemen, behoren tot hun dagelijkse activiteiten. Zij zijn hierin dan ook uitvoerig getraind.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top