maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / Defensie: Ebolapatiënt in Calamiteitenhospitaal genezen
Defensie: Ebolapatiënt in Calamiteitenhospitaal genezen

Defensie: Ebolapatiënt in Calamiteitenhospitaal genezen

  • Nederland
  • De Nigeriaanse patiënt die op 6 december in het Calamiteitenhospitaal werd opgenomen, is genezen van ebola. In afwachting van repatriëring is hij vandaag overgeplaatst naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. De militair was de eerste internationale ebolapatiënt die om humanitaire redenen in Nederland is opgevangen.
  • Ministerie van Defensie
  • www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/12/19/ebolapatient-in-calamiteitenhospitaal-genezen

Specifieke laboratoriumtesten, die zijn uitgevoerd door Erasmus MC en Bernhard Noch Institut in Hamburg, bevestigen dat de man niet meer besmettelijk is. De behandelend internist-infectioloog van het UMC Utrecht heeft de patiënt genezen verklaard. De patiënt wordt naar een verpleegafdeling in het Centraal Militair Hospitaal overgeplaatst. Dit ziekenhuis is onderdeel van het Ministerie van Defensie. Hij verblijft daar tot zijn repatriëring.

Getraind medisch personeel

Tot vandaag is de patiënt in strikte isolatie verpleegd in het Calamiteitenhospitaal door speciaal getraind medisch personeel van het UMC Utrecht en het Centraal Militair Hospitaal. Zij droegen beschermende kleding waarmee wordt voorkomen dat het ebolavirus zich verspreidt. De gezondheid van het betrokken personeel wordt de komende 3 weken volgens protocol gecontroleerd.

Minister Edith Schippers van VWS maakte op 6 december bekend dat Nederland een Nigeriaanse ebolapatiënt zou gaan opvangen op verzoek van de World Health Organisation (WHO). Het ging om een militair van de VN Vredesmacht in Liberia.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top