donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Defensie: Generaal Middendorp: Denk aan veteranen deze dagen
Defensie: Generaal Middendorp: Denk aan veteranen deze dagen

Defensie: Generaal Middendorp: Denk aan veteranen deze dagen

  • Nederland
  • "Ik hoop dat u dezer dagen denkt aan al die veteranen die zich voor ons land en voor ons allemaal hebben ingezet. Vrede en veiligheid: laten we het samen koesteren. Vrede en veiligheid: laten we er in blijven investeren. Dan kunnen we ook in vrede en veiligheid blijven leven".
  • kersttoespraak-cds
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/12/25/generaal-middendorp-denk-aan-veteranen-deze-dagen-video

Generaal Middendorp: “Begrip en erkenning steekt onze veteranen een hart onder de riem.”

Met deze woorden vroeg Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp aandacht voor de veteranen en militairen die zich in het verleden voor vrede en veiligheid hebben ingezet en voor de veteranen en militairen die dat op dit moment doen. Hij deed dat in de Grote Kerk in Den Haag tijdens het kerstconcert van De Telegraaf dat dit jaar is opgedragen aan de Nederlandse veteranen. Zojuist werd de uitvoering via NPO 1 uitgezonden.

“Kerst is voor velen en tijd van warmte en gezelligheid. Een tijd om stil te staan bij vrede en veiligheid en een menswaardig bestaan voor iedereen. Goed om stil te staan bij onze veteranen, want zij hebben zich vol overgave ingezet voor vrede en vrijheid. Begrip en erkenning steekt onze veteranen een hart onder de riem.”

Veteranen

Generaal Middendorp zette gedecoreerde veteraan en mitrailleurschutter Louis Bernet (94) als voorbeeld in het zonnetje. Hij vloog 83 missies in WO II. “Dankzij de moed van Bernet en vele anderen leven wij hier in vrede en kennen wij vrijheid. Wij kunnen zeggen wat wij denken. Wij kunnen onbezorgd op straat lopen. En wij kunnen reizen en ondernemen. Hoe anders is dat elders in de wereld. Piraterij, gijzelingen, terrorisme – zelfs onthoofdingen – zijn aan de orde van de dag. En dan mag je niet wegkijken. Voor de veiligheid van de mensen daar, maar ook voor de veiligheid van de mensen hier. Daarom stuurt de regering militairen op missie. Militairen die zich inzetten voor vrede en veiligheid, die bereid zijn te vechten en die indien nodig hun leven wagen.”

Moed, beleid en trouw

“Het maakt mij trots dat militairen hun leven wagen voor elkaar en in het belang van ons allemaal”, aldus Middendorp die ook Ridders Militaire Willems-Orde majoor Marco Kroon en majoor Gijs Tuinman noemde. “Zij hebben moed, beleid en trouw getoond. Tuinman ging voorop in de strijd en haalde de zwaargewonde Kevin van der Rijdt terug. Dat toont leiderschap, kameraadschap en onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar.”

Alle veteranen hebben volgens Middendorp een verhaal over hoe het is om het vaderland te dienen; om ontberingen te doorstaan en hoe het is om je leven in de waagschaal te stellen. “Verhalen over moed en kameraadschap. Onvoorwaardelijke trouw en vertrouwen in elkaar. Verhalen over iets willen betekenen voor een ander, voor een betere wereld. “

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top