donderdag, mei 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Internationale / Defensie: Hennis leidt handelsmissie in Verenigde Arabische Emiraten
Defensie: Hennis leidt handelsmissie in Verenigde Arabische Emiraten

Defensie: Hennis leidt handelsmissie in Verenigde Arabische Emiraten

  • Internationale
  • Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vandaag de defensie- en veiligheidsbeurs, IDEX, in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bezocht. Zij leidt daar een economische handelsmissie. Doel is om Nederland op dit gebied internationaal meer zichtbaar te maken. Ook kan het zo de banden met de VAE aanhalen, een bondgenoot in de strijd tegen terreurorganisatie ISIS.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/22/hennis-leidt-handelsmissie-in-verenigde-arabische-emiraten

De Nederlandse delegatie bestaat uit medewerkers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Defensie. De minister sprak in het Holland Paviljoen met diverse bedrijven uit de defensie- en veiligheidsgerelateerde industrie en kennisinstellingen. ’s Middags was er op de beurs een rondgang langs Nederlandse bedrijven en bedrijven uit het gastland.

Samenwerking

Hennis ontmoette gisteren kroonprins Mohammed bin Zayed bin Sultan al Nahyan van de VAE. Zij spraken over de strijd tegen ISIS. Ook (maritieme) samenwerkingsmogelijkheden tussen beide landen kwamen aan de orde. De kroonprins en Hennis praatten eveneens over het ontwikkelen van een strategie om de samenwerking tussen de defensie-industrieën te bevorderen.

Gouden driehoek

Aan de beurs ging een conferentie vooraf over internationale militaire samenwerking binnen de defensiesector. Directeur van de Defensie Materieel Organisatie viceadmiraal Matthieu Borsboom nam daaraan deel. Op de vraag hoe Nederlandse militaire eenheden ook in de toekomst effectief kunnen optreden, antwoordde hij dat de gouden driehoek een onmisbare rol speelt. Daarbij gaat het om de samenwerking tussen krijgsmacht, bedrijfsleven en kennisinstituten. ”Met voldoende aandacht voor innovatie kan ook een klein land als Nederland voorop blijven lopen als het gaat om het beschikbaar hebben van het juiste materieel”, zo zei hij.

Leveranciers

De beurs duurt tot en met donderdag. Na het vertrek van Hennis vanavond neemt Borsboom de leiding van de handelsmissie over. De ongeveer 30 Nederlandse bedrijven zijn leveranciers van militaire, civiele en zogenoemde dual use goederen. De laatste zijn spullen of materialen voor beider gebruik: bijvoorbeeld beschermende vezels voor zowel brandweerpakken als militaire uniformen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top