dinsdag, augustus 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie herdenkt slag om Arnhem
Defensie herdenkt slag om Arnhem

Defensie herdenkt slag om Arnhem

  • Nederland
  • Defensie staat deze week stil bij Operatie Market Garden. Op het programma staan onder meer paradroppings, historische konvooien en een ‘battlefield tour’. Woensdag is het exact 70 jaar geleden dat de luchtlandingsoperatie en het gelijktijdige grondoffensief werden ingezet.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/15/defensie-herdenkt-slag-om-arnhem

Komst Amerikanen

375 Amerikaanse militairen verblijven deze week op de landmachtkazerne in Oirschot. Op uitnodiging van en samen met de landmacht herdenken de eenheden de inzet van hun voorgangers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met name de bevrijding van Zuid-Nederland in september 1944.

Tijdens een zogenoemde ‘battlefield tour’ doen ze diverse historische locaties en monumenten aan. Woensdag demonstreren de Amerikanen samen met landmachteenheden een luchtmobiele aanval op een brug in Grave.

Historische voertuigen

Gisteren en vandaag vertrokken konvooien met historische voertuigen vanuit Lommel (België) en Veghel (Noord-Brabant). Zij rijden de geallieerde route van Operatie Market Garden door Brabant en Gelderland. Motorrijders van de Koninklijke Marechaussee begeleiden een van de konvooien.

Vliegbasis Eindhoven

Vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrekken deze week veel internationale vliegtuigen met parachutisten voor de paradroppings. De vliegbasis voorziet de toestellen van brandstof, stalt ze en slaat het benodigde materieel op. Daarnaast vliegt een Hercules C-130 transportvliegtuig van de luchtmacht, ter herdenking van de bevrijding van Eindhoven, op 18 september over het centrum van de stad.

Rol landmacht

De landmacht spant zich dit jaar extra in voor de herdenkingsactiviteiten, vanwege het eigen jubileumjaar. Het krijgsmachtdeel wil hiermee de maatschappij bewuster maken van de rol van militairen en eer betuigen aan hen die offers hebben gebracht voor de vrijheid van Nederland.

Het complete Defensieprogramma van 70 jaar Market Garden staat op www.defensie.nl/marketgarden

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top