maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Koning en koningin bij Sail Aruba
Defensie: Koning en koningin bij Sail Aruba

Defensie: Koning en koningin bij Sail Aruba

  • Nederland
  • Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima bekeken vandaag aan boord van Zr. Ms. Zeeland de demonstratie van de Koninklijke Marine. Die maakte deel uit van Sail Aruba. Mariniers voerden vanuit een snelle onderscheppingsboot FRISC een boarding uit op een "gekaapte" sleepboot. De arrestanten werden met een Cougar-helikopter afgevoerd.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/05/02/koning-en-koningin-bij-sail-aruba

Koning Willem-Alexander op Aruba

Op 30 november 2013 kondigde Koning Willem-Alexander officieel het begin aan van de viering van 200 jaar Koninkrijk. Tot september 2015 vinden verschillende festiviteiten en evenementen plaats in het hele Koninkrijk en dus ook in het Caribisch gebied.

Sail Aruba

Op Aruba was besloten om een groot Sail-evenement te organiseren gelijk met de traditionele Open Dag van Marinierskazerne Savaneta in de hoofdstad van Aruba, Oranjestad.

Aan de kade van het festivalterrein lagen Zr. Ms. Zeeland, Zr. Ms. Pelikaan, de kustwachtcutter Panter en de buitenlandse schepen HMS Severn en een US Coastguard-cutter.

Activiteiten

Samen met het Canadese tallship Picton Castle zijn deze schepen dit weekend open voor bezoek. Tijdens het evenement pakken de mariniers uit met een grote toren waarvan bezoekers kunnen abseilen en is ook de roadshow aanwezig met een klimtoren. Daarnaast zijn er diverse stands met materieel van de mariniers.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top