donderdag, februari 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Gadgets / Defensie: Landmacht lanceert dating-app
Defensie: Landmacht lanceert dating-app

Defensie: Landmacht lanceert dating-app

  • Nederland
  • De landmacht lanceert vandaag een Landmachtdagen-app met onder meer een ‘dating’-deel. De Koninklijke Landmacht trekt op 13 mei met honderden militairen de samenleving in. In het hele land kan het publiek activiteiten doen en in gesprek met soldaten. De app laat onder meer zien waar en met wie je kunt ‘sol-daten’.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/05/01/landmacht-lanceert-dating-app

Op de meeste plaatsen zijn voertuigen en wapens te zien, zelf dingen te doen en contacten aan te knopen met militairen. Daarnaast voert de landmacht samen met radio Veronica in heel het land 70 maatschappelijke projecten uit voor Operatie Victorie.

Met een knipoog naar de (online) dating-rage introduceert de landmacht het ‘sol-daten’. Op verschillende locaties kunnen burgers de mannen en vrouwen in uniform beter leren kennen. Wat drijft hen en hoe ziet hun werk eruit? Ook kunnen ze via de app meedoen aan de solfie-wedstrijd. Hierbij zoekt de landmacht de leukste selfie met een soldaat.

Mi-literaire Middag

In de Centrale Bibliotheek van Utrecht is er een ‘Mi-literaire Middag’. (Oud-)militairen, zoals Ridder Militaire Willems-Orde majoor Marco Kroon en generaal buiten dienst Peter van Uhm dragen voor uit eigen werk en signeren boeken.

Enzo Knol

Naast de publieksdag op 13 mei bezoekt een recordaantal van bijna 1000 militairen op 12 mei een basisschool. Zij vertellen over Defensie aan de hand van het thema ‘70 jaar vrijheid: erkennen en herdenken’. Ook heeft Enzo Knol, Nederlands populairste videoblogger op YouTube, speciaal voor de schoolbezoeken een mini-vlog over dit thema gemaakt.

Landmachtveteranendag

Voor het eerst vindt de Landmachtveteranendag plaats tijdens de Landmachtdagen. Op het programma in Rotterdam staan onder andere Ridder Militaire Willems-Orde majoor Gijs Tuinman en Voice of Holland-kandidaat sergeant-1 Dennis Kroon.

In de App- en Playstore

De app is gratis te downloaden in de Apple Appstore voor smartphones met iOS 7 en hoger. In de Google Playstore is de app gratis beschikbaar voor smartphones met Android 4.1 en hoger.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top