maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Defensie levert militaire bijstand op Bonaire
Defensie levert militaire bijstand op Bonaire

Defensie levert militaire bijstand op Bonaire

  • Nederland
  • Op Curaçao gestationeerde landmachtmilitairen, de Koninklijke Marechaussee en de lokale politie zijn afgelopen 3 dagen ingezet voor het handhaven van de openbare orde in Bonaire. De autoriteiten hadden om de militaire bijstand in het kustgebied gevraagd omdat er aanwijzingen waren dat er pakketten cocaïne konden aanspoelen.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/22/defensie-levert-militaire-bijstand-op-bonaire

De militairen konden met gebruik van FRISC-boten van de marine en een kustwachtvliegtuig snel te plaatse zijn. Daar beveiligden ze het strand. Met wachtposten en patrouilles hielden zij de situatie samen met de lokale autoriteiten in de gaten. Mede dankzij de inzet bleef het rustig op Bonaire.

Samenwerking

Kapitein Martijn Clarenbeek van de staf van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied coördineerde de inzet: “Het ingezette peloton werd direct goed opgevangen door zowel de politie als de marechaussee, waardoor ze direct aan de slag konden. De samenwerking verliep goed. Het was een geslaagde inzet.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top