maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / Defensie: Lof voor Malimilitairen
Defensie: Lof voor Malimilitairen

Defensie: Lof voor Malimilitairen

  • Anderen
  • “De waardering voor het werk dat onze mensen in Mali verzetten is groot”, concludeert luitenant-generaal Hans Wehren. De Plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten kwam tot dit oordeel na gesprekken met plaatsvervangend commandant MINUSMA, de internationale staf en Nederlands inlichtenpersoneel in Bamako.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/11/26/lof-voor-malimilitairen

“Onder zware en vaak primitieve omstandigheden dragen de Nederlandse militairen bij aan deze belangrijke missie. Onze inlichtingencel is slechts 7 maanden geleden opgezet, maar levert het ene na het andere belangrijke product af.”

Wehren, vergezeld door commandant Koninklijke Marechaussee Hans Leijtens, was afgelopen 3 dagen in Mali om onder meer de troepen te bezoeken. Beide generaals spraken met militairen op Kamp Castor in Gao en werden geïnformeerd over de laatste stand van zaken rond de operaties die de Nederlanders rond Gao en in Noord-Mali uitvoeren. Ook bezochten ze de stad en het regionale VN-hoofdkwartier.

Missie Max

In het kielzog van beide opperofficieren reisde Jan Slagter van Omroep Max mee. Hij bezorgde op 15 november opgenomen groeten van het thuisfront aan de militairen in Mali. Omroep Max zendt de eerste aflevering van Missie Max 25 december 17:00 uur uit. De tweede aflevering volgt op 3 januari.

Nederland draagt in totaal met 450 militairen bij aan de VN-missie in Mali. Met special forces, Chinook-transport- en Apache-gevechtshelikopters zorgt Nederland voor de noodzakelijke inlichtingen waardoor de commandant MINUSMA zijn eenheden effectief en efficiënt inzet.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top