zondag, februari 23, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Maatwerk intrekking VGB bij buitenlandverblijf partner
Defensie: Maatwerk intrekking VGB bij buitenlandverblijf partner

Defensie: Maatwerk intrekking VGB bij buitenlandverblijf partner

  • Nederland
  • Medewerkers waarvan de Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) is ingetrokken in verband met een langdurig buitenlands verblijf van hun partner, kunnen in aanmerking komen voor een regeling. Deze regeling maakt het mogelijk om voor maximaal 5 jaar werkzaamheden te verrichten waarvoor geen VGB nodig is. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/02/13/maatwerk-intrekking-vgb-bij-buitenlandverblijf-partner

Voor vertrouwensfuncties bij Defensie is een VGB nodig. Die wordt na een veiligheidsonderzoek verstrekt. De VGB kan worden ingetrokken als de partner van een defensiemedewerker 3 maanden of langer in het buitenland verbleef en over deze periode onvoldoende gegevens te verkrijgen zijn. Nederland heeft namelijk niet met alle landen een overeenkomst voor uitwisseling van persoonlijke gegevens.

Tijdelijke Voorziening

Intrekking van de VGB leidt in de regel tot ontslag. Defensie wil echter voorkomen dat goed functionerende medewerkers de organisatie moeten verlaten. Daarom is er nu een Tijdelijke Voorziening waardoor ontslag kan voorkomen. Na afloop kan de medewerker weer solliciteren naar een vertrouwensfunctie. Degenen die een beroep willen doen op de regeling moeten voor 1 september 2015 een verzoek indienen bij het hoofd van hun defensieonderdeel.

Meer informatie

Medewerkers van wie al bekend is dat zij mogelijk in aanmerking komen voor de Tijdelijke Voorziening worden persoonlijk geïnformeerd. Alle medewerkers van Defensie worden binnenkort per brief geïnformeerd over het partnerbeleid en de Tijdelijke Voorziening.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top