donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Marine steelt show tijdens Wereldhavendagen
Defensie: Marine steelt show tijdens Wereldhavendagen

Defensie: Marine steelt show tijdens Wereldhavendagen

  • Nederland
  • Het nieuwste en grootste schip van de marine, de Karel Doorman, was dé publiekstrekker tijdens de Wereldhavendagen. De afgelopen dagen presenteerde de maritieme wereld zich in hartje Rotterdam aan het publiek. De Koninklijke Marine leverde met 6 schepen, het Korps Mariniers en de Marinierskapel de grootste bijdrage ooit.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/09/07/marine-steelt-show-tijdens-wereldhavendagen

Het nieuwe Joint logistic Support Ship werd overspoeld met mensen. Binnen 2 uur na de opening bezochten ruim 5.000 mensen het logistieke ondersteuningsschip. In totaal bekeken ruim 20.000 bezoekers het schip. Zondagochtend was de rij wachtenden zelfs langer dan het 204 meter lange gevaarte. Vrijdag vormde het enorme helikopterdek het toneel van een medaille-uitreiking. De ruim 200 bemanningsleden van Zr. Ms. De Zeven Provinciën ontvingen de Herinneringsmedaille Vredesoperaties voor hun deelname aan antipiraterijmissie Atalanta.

In het belang van Nederland

Het thema ‘Een kleurrijke haven: de marine voor ons rood-wit-blauw’ was voor de marine aanleiding om te laten zien wat de zeemacht doet in het belang van Nederland en wereldhaven Rotterdam. Zo werden spectaculaire reddings- en antipiraterijdemonstraties gegeven op en boven de Maas.

Tijdens de openingsceremonie benadrukte vice-admiraal Matthieu Borsboom de bijzondere band tussen de marine en Rotterdam. Hij deed dit in het bijzijn van burgemeester Ahmed Aboutaleb en de directeur van het Havenbedrijf Rotterdam Allard Casteleijn.

Kleurrijke muziekshow

De Wereldhavendagen werden muzikaal opgeluisterd door de marinierskapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers. Naast diverse optredens op de kade, stalen zij zaterdagavond de show op de Maas. Samen met Anita Meyer speelden zij op het helikopterdek van Zr. Ms. Zeeland. Het patrouilleschip vormde op dat moment ook het middelpunt van een spectaculaire lichtshow.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top