woensdag, oktober 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Mariniers leveren voedsel voor minder bedeelde stadgenoten
Defensie: Mariniers leveren voedsel voor minder bedeelde stadgenoten

Defensie: Mariniers leveren voedsel voor minder bedeelde stadgenoten

  • Nederland
  • De voedselbank in Rotterdam krijgt bijna 500 voedselpakketten door een inzamelactie van mariniers, die in de havenstad zijn gestationeerd. Het eten is een welkome bijdrage voor de instelling die zo’n 3500 klanten van levensmiddelen voorziet.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/09/mariniers-leveren-voedsel-voor-minder-bedeelde-stadgenoten

Pakken rijst, sauzen of macaroni. Zomaar wat producten die Albert Heijn-klanten of winkelend publiek in de vorig jaar geopende Markthal bij de mariniers inleverden.

Moeilijk nee te zeggen

Meer dan 40 militairen bemanden afgelopen 2 dagen in duo’s 12 locaties waar de levensmiddelen te koop zijn. De mariniers, onder wie Niels en Bram, vroegen het winkelend publiek bij binnenkomst iets extra’s te kopen en na betaling bij hen in te leveren voor het goede doel. “Ze doen hun verhaal goed”, reageert een van de Rotterdamse klanten na de mannen te hebben aangehoord. “Het is moeilijk om daarna nee te zeggen”, vervolgt ze en duwt Niels een zak macaroni in handen.

Met plezier

Een enkeling heeft teveel haast en loopt door. De meeste klanten horen de mariniers echter graag aan, oordelen positief op het initiatief en voldoen aan het verzoek een artikel te kopen. Hoewel bij elk filiaal om een andere specifiek product wordt gevraagd, doneren veel klanten met plezier nog wat extra voedingsmiddelen. Niels en Bram verzamelen alleen al op de eerste dag meer dan 500 zakken pasta.

Heel correct

Collega’s Rients en Tymon staan in de Markthal omringd door veel Spaanse en Britse toeristen. “Vooral die laatste groep geeft vaak”, valt Rients op. “Ik heb wel het idee dat de toeristen meer geïnteresseerd zijn in onze aanwezigheid. Het uniform spreekt in Engeland misschien meer aan dan in Nederland.”

Dat geldt in elk geval wel voor een man uit Alkmaar. “Dat die soldaten hier zijn vind ik prima, doen ze tenminste wat”, reageert hij knorrig en geeft niks. Aarja van Vught deelt de mening van de man niet. Ze staat met haar winkeltje naast de militairen en kan hun activiteiten goed volgen. “Ze doen het goed. Ze spreken de mensen heel correct aan en zijn actief”, zegt ze lovend terwijl ze de mariniers vergelijkt met studenten. “Die heb ik weleens dergelijke acties zien doen, maar dat kwam een stuk minder betrokken over.”

Burgemeester Aboutaleb

De voedselinzamelaars zijn net klaar met hun mariniersopleiding. Op weg naar hun nieuwe eenheid in Doorn restte er nog wat tijd. Omdat Burgemeester Aboutaleb zich hard maakte voor het behoud van de Van Ghentkazerne in Rotterdam, besloten de mariniers iets terug te doen voor de stad. Met uiteindelijk een heel aardig resultaat, want de inzameling was goed voor minstens 8500 producten, genoeg om bijna 500 pakketten royaal te vullen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top