woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Masterclass in transportvliegtuig tijdens Luchtmachtdagen
Defensie: Masterclass in transportvliegtuig tijdens Luchtmachtdagen

Defensie: Masterclass in transportvliegtuig tijdens Luchtmachtdagen

  • Nederland
  • Het loopt storm met aanmeldingen voor de Masterclass Luchtmacht die op 20 en 21 juni wordt gegeven tijdens de Luchtmachtdagen. Studenten (HBO en WO) en net afgestudeerden gaan hierbij in gesprek met inspirerende sprekers over werken voor vrede en veiligheid.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/28/masterclass-in-transportvliegtuig-tijdens-luchtmachtdagen

In korte ‘talks’ in een stilstaand C-130-transportvliegtuig vertellen 10 luchtmachters over hun werk. Samen met de masterclassdeelnemers kijken ze naar de rol die innovatie, techniek en leiderschap spelen bij de luchtmacht van de toekomst. Deelname is gratis, maar aanmelden is nodig vanwege het beperkte aantal plaatsen. Deelnemers maken kans op een helikoptervlucht.

Apache-vlieger

Naast luchtmachtbaas luitenant-generaal Sander Schnitger is bijvoorbeeld majoor Niels Potters een van de sprekers. Hij beschrijft de Nederlandse inzet in Afghanistan door de ogen van een Apache-vlieger. Oud-F-16-vlieger Harry Hulten biedt binnenkort commerciële ruimtevluchten aan en vertelt over de ruimte die de luchtmacht biedt om je dromen waar te maken.

Poster Operatie Luchtsteun

Ondertussen wordt de omgeving van de Brabantse Vliegbasis Gilze-Rijen voorbereid op het luchtvaartevenement. Luitenant-kolonel Harold Boekholt, hoofd bureau Luchtmachtdagen, overhandigde gisteren de eerste Operatie Luchtsteun-poster aan burgemeester Jan Boelhouwers van gemeente Gilze en Rijen. “Vliegbasis Gilze-Rijen onderhoudt prima banden met de gemeente en wij beseffen dat de Luchtmachtdagen grote impact hebben. We houden de gemeente dan ook goed op de hoogte.”

App

Het posterontwerp is gebaseerd op een uitdrukraam van een modelbouwpakket en komt ook terug in de nieuwe app. Deze applicatie voor Android- en Apple-smartphones biedt onder meer informatie over de vliegshow en bereikbaarheid. Op de dagen zelf laat de app de meest actuele informatie zien, ook tijdens calamiteiten. Binnenkort is via de app een helikoptervlucht te winnen.

Meer weten

Meer dan ooit beleeft de bezoeker de luchtmacht dit jaar van binnenuit. Op operatieluchtsteun.nl is er al veel informatie te vinden over de Luchtmachtdagen. De komende weken wordt er nog meer bekend gemaakt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top