dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Defensie: Militair genomineerd voor Zilveren Camera
Defensie: Militair genomineerd voor Zilveren Camera

Defensie: Militair genomineerd voor Zilveren Camera

  • Nederland
  • Militair fotograaf sergeant Hille Hillinga (29) is genomineerd voor de Zilveren Camera. Zijn inzending betreft zwart-witfoto’s van een aankomst van stoffelijke resten van vlucht MH17, vorig jaar 17 juli neergestort in Oost-Oekraïne. De fotoserie van Hillinga valt in de categorie ‘Binnenlands nieuws - serie’. De militair heeft in die klasse 2 tegenstanders. Aanstaande zondag is in het Fotomuseum Den Haag de uitslag.
  • hille-4
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/21/militair-genomineerd-voor-zilveren-camera

In totaal stuurden 664 fotografen, 5397 foto’s voor 7 categorieën. De jury, bestaande uit fotografen, fotoredacteuren en journalisten, selecteerde 42 beelden.

De Nederlandse fotowedstrijd de ‘Zilveren Camera’ bestaat sinds 1949 op initiatief van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten, een tak van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.

De competitie kent naast ‘Binnenlands nieuws’ ook de categorieën: ‘binnenland Documentair’, ‘buitenland’, ‘cultuur en entertainment’, ‘sport’, ‘natuur & milieu’ en ‘portret’. Slechts één van de fotografen wint de Zilveren Camera, tevens wordt in elke afzonderlijke klasse een winnaar aangewezen.

Kanshebber Hillinga is sinds 2006 in dienst van Defensie, vanaf 2011 als fotograaf. Momenteel werkt hij voor het Mediacentrum Defensie. Dit is verantwoordelijk voor onder meer www.defensie.nl en de digitale bladen: Defensiekrant, Alle Hens, Landmacht, de Vliegende Hollander, KMarMagazine, Materieelgezien en Pijler. In deze uitgaven staan regelmatig foto’s van Hillinga.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top