dinsdag, november 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Defensie: Militair museum is Utrechts leukste uitje
Defensie: Militair museum is Utrechts leukste uitje

Defensie: Militair museum is Utrechts leukste uitje

  • Nederland
  • Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is het ‘Leukste uitje van Utrecht’. Dat hebben leden van de ANWB bepaald. Volgens hen maken de sfeer, indrukwekkende collectie en persoonlijke verhalen die tot de verbeelding spreken, het bezoek tot een echt dagje uit.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/03/31/militair-museum-is-utrechts-leukste-uitje

Koning Willem-Alexander opende het museum ruim 3 maanden geleden. De teller staat inmiddels op meer dan 200.000 bezoekers. Directeur Hedwig Saam: “Ongelooflijk dat we zo snel na de opening deze mooie prijs krijgen. We zijn hier ontzettend blij mee.”

Imposant

Er valt veel te ontdekken in het militaire museum. Een groot arsenaal materieel, uniformen, persoonlijke objecten en spannende en aangrijpende verhalen brengen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. De verzameling vliegtuigen, helikopters, tanks en pantservoertuigen in een imposante zaal met hoge glazen wanden is daarbij indrukwekkend.

De ANWB organiseerde de verkiezing ‘leukste uitjes’ voor de 5e keer. Behalve de uitjes per provincie is er ook een landelijke verkiezing. Die eer ging dit jaar naar de Efteling in Kaatsheuvel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top