vrijdag, april 16, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Defensie: Militaire groet tijdens Canalparade
Defensie: Militaire groet tijdens Canalparade

Defensie: Militaire groet tijdens Canalparade

  • Nederland
  • Het ministerie van Defensie heeft ook dit jaar met een eigen boot deelgenomen aan de Canalparade van de Amsterdam Gay Pride. Meer dan 80 opvarenden droegen gisteren gezamenlijk de gelijkwaardigheid bij Defensie uit. “De reacties van de mensen langs de kant is overweldigend”, aldus deelneemster en beveiliger bij de marechaussee Merle Blom.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/08/02/militaire-groet-tijdens-canalparade

Duimen omhoog en handkusjes voor de militairen op de grachten van de hoofdstad. Op verschillende punten brachten zij de militaire groet voor het publiek. “Je zag echt dat mensen trots applaudisseerden. Dat is bijzonder”, zegt Blom. Ondanks het zonnige weer, leverde dat bij menigeen een moment van kippenvel op.

De boottocht geldt als het hoogtepunt van de Gaypride in Amsterdam, dit jaar met ‘Share’ als thema. Niet alleen militairen en een aantal van hun burgercollega’s waren op de Defensieboot te vinden. Op uitnodiging van Defensie voeren ook een aantal familieleden van militairen mee, gehuld in een roze polo met de tekst “Trots op mijn man/vrouw/pa”.

De boot

De Defensieboot was herkenbaar aan 2 inflatables, bestaande uit een groetende militair en een wereldbol als verwijzing naar de nationale en internationale taken van de krijgsmacht: vrede en veiligheid.

De organisatie van de militaire deelname was in handen van, voor het eerst, de Divisie Personeel & Organisatie (DPOD) en natuurlijk de vertrouwde Stichting Homoseksualiteit & Krijgsmacht (SHK). De krijgsmacht was voor de zevende keer vertegenwoordigd tijdens de Canalparade, voor de vijfde keer met een eigen boot.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top